Det tok litt tid, men nå har til og med vi her i Norden fått opp øynene ordentlig for tangen. Og det hadde vært rart hvis ikke, med tanke på at denne spennende og allsidige råvarefamilien både smaker godt, inneholder viktige næringsstoffer og støtter havets biologiske balanse.  

Når alger klumpes sammen til en gruppe, pleier man å omtale de som tang. Innen denne gruppen finner man blant annet rødalger, grønnalger og brunalger. I Japan og Korea har wakame (brunalger) blitt brukt i århundrer. I tillegg til å inneholde flere viktige næringsstoffer, for eksempel fettsyren omega 3 som ellers sjelden finnes i plantebaserte matvarer, har wakame også den fordelen at den vokser raskt uten plantevernmidler og gjødsel samt den kan høstes året rundt. Wakame selges ofte i tørket form, men får en nesten silkemyk tekstur når den bløtlegges. Brukes i supper, gryter, woker, salater og masse annet godt

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny