Menu

Frø har et høyt proteininnhold, er rike på vitamin E og inneholder bra fett (for eksempel fettsyrene omega 3 og 6), samtidig som de bidrar med smak og en herlig sprø konsistens. Med det sagt er det få vekster som kan matche de små, men fristende gode frøene. Frø av varierende slag pleier å få topp-plassering på lister over ulike typer slags «superfoods». Til tross for alle fordelene, er det få av verdens frøsorter vi faktisk spiser, noe som er synd siden frø er en veldig bra proteinkilde.

Hampfrø

Hamp er en klimasmart plante, den vokser raskt, trives i nesten hvilken jord som helst og krever hverken gjødsel eller sprøytemidler for å gro. Hampens små, sprø frø har en myk, smøraktig konsistens med en nøtteaktig smak og inneholder mye omega 3 og omega 6, to gode fettsyrer. I tillegg er de fulle av ulike proteiner, fibre, vitaminer og mineraler, og som ikke det var nok kan de brukes til en mengde ulike ting (papir, olje, tøy og biobrensel) og på mange ulike måter (rå, spirer, pulver). Ja, du skjønner...

 

Linfrø

Linfrø dyrkes i mange verdensdeler, men linfrø trives best i et svalt og kjølig klima. Fakta er at jo mindre sollys, jo bedre. Linfrø og linfrøolje er en allsidig ingrediens i mange ulike sammenhenger.

 

Sesamfrø

Sesamplanten er veldig motstandsdyktig og har blitt dyrket i flere tusen år. Disse små, gylne frøene er en god kilde til kobber og magnesium. Sesamfrøets sprøhet og nøtteaktige smak, gjør at de passer i alt fra salater og supper til nudler, sushi og andre risretter. Og for all del, ikke glem den velduftende sesamoljen.

 

Kilde: Future 50 Foods report

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny