Menu

Kutt matsvinn inspirasjon tilhvordan

Få det beste ut av høstens råvarer

Det er mange gode grunner til å spise etter årstiden. Når råvarene dyrkes her hjemme, slipper vi forurensende transport, og så smaker de dessuten mer og bedre nå i sesongen. Høsten byr på mengder av frukt og grønt som har modnet gjennom sommeren og nå er klare til å bli spist. Her får du våre tips til hvordan du får mest ut av tre av høstens populære råvarer.

Den allsidige potet

Høstens poteter er klassikere som kan tilberedes på tallrike måter. Uansett om du velger å koke, steke, bake, sylte eller dampe, bevarer poteten sin kvalitet. Kun fantasien setter grenser – piff opp salaten med friterte potetskiver, lag en lekker potetpuré, eller prøv våre ovnsstekte Jalfrezi-poteter som passer perfekt sammen med en avkjølt mynteyoghurt. 

Søte og syrlige norske epler

I høst har norske epletrær bugnet. Det finnes mange forskjellige sorter, men felles for dem alle er den spesielle blandingen av sødme og syrlighet. Og det er ikke kun smaken som gjør de norske eplene til et godt valg framfor de utenlandske. I miljøregnskapet koster et eple fra Frankrike tre ganger så mye som et norsk sesongklart eple. Sødmen i de norske eplene gjør dem perfekte til å lage eplechips, når du ønsker sunn snacks. Du kan også prøve vår linsesalat med spelt og eple, og hvis der er rester til overs kan du lage en frisk epleeddik. 

Brokkolien ­­– en ekte vitaminbombe

Brokkolien er en sprø og mettende grønnsak som er rik på kostfiber, kalsium og jern. Den grønne vitaminbomben er en av de kålvariantene som egner seg best til puré og grønnsaksuppe. Siden brokkolien har kort tilberedningstid, egner den seg også godt til frityrsteking og damping. Prøv f.eks. vår brokkoli- og bønnesalat som passer fint som et grønt innslag til asiatiske retter. 

 

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny