Våre beste allergivennlige oppskrifter!
Sørg for at maten din kan nå flere gjester med smarte og gode glutenfrie, veganske, nøttefrie, laktosefrie og eggfrie retter på menyen! Husk å dobbeltsjekke varer som havre og bearbeidede kjøttprodukter slik at de ikke inneholder gluten.
Glutenfri
Hva gjør du med det du har til overs av ris, kammuthvete eller linser? Bruker de til en helt ny rett selvfølgelig. For eksempel denne velsmakende brokkoli- og kyllingformen.
Jerk er en smaksrik jamaicansk krydderblanding som blant annet inneholder krydderpepper og chili, og som passer bra til alle typer kjøtt og fisk. Her serverer vi Jerk-kylling sammen med ris og bønner kokt i kokosmelk, som er en meget vanlig måte å tilberede ”Rice and Peas” på i Karibia. Ris er en basisvare, bønner og mais har en selvsagt plass i mange retter, i likhet med søtpotet, kokosnøtt og banan.
En herlig duftende fiskerett med litt sting og masse godsaker.
Boeuf bourguignon med stekt hvitkål istedenfor kjøtt. Forbausende lik originalen i smak.
Panang er en thailandsk krydderblanding med mild og søt smak. Den inneholder vanligvis chili, galangal, sitrongress, korianderfrø, karvefrø og hvitløk. Den grunnleggende forskjellen til en indisk curry er at den thailandske ikke lages av malte krydre, men av en currypasta. I India steker man gjerne krydderne i fett først, men det er ikke vanlig i Thailand. Der lages krydderpastaen ofte med kokosmelk.
Mais er en viktig ingrediens i det søramerikanske kjøkkenet, og et viktig næringsmiddel for den amerikanske urbefolkningen. Maissuppen, som egentlig heter mazamorra, er laget på samme måte og stort sett uten endring gjennom alle tider.
Herlig, grønn asparges smaksatt med estragon og Hellmann’s Cider Sherry Vinaigrette. Toppes med egg og bacon. Perfekt som forrett eller tilbehør på lunsjbuffeten. Klimasmart oppskrift 🌱
Vegan, melkefri, laktosefri, eggfri
Dette er en basesaus med tomat som kan brukes til alt! Salsasausen kommer opprinnelig fra Mexico, men brukes i hele Sør-Amerika som tilbehør til for eksempel tacos og burritos, på pizzaen eller i pastaen.
Glutenfri, veganer, melkefri, laktosefri, eggfri
Et høstlig, fargesprakende og lekkert tilbehør laget med ulike typer beter, ristet bokhvete og eple.
En salat som blir riktig mettende takket være kikerter og linser. Dressing laget av kokosmelk og lime gir interessante smaker sammen med søtpotetene.
Det sies at den meksikanske matsjelen ligger i landets suppetradisjon. Og nettopp suppe er en vanlig søramerikansk lunsjrett som ofte serveres med tilbehør som ris og en liten salat. Suppe selges overalt i både gater og på torg. I Mexico er suppe basismat og regnes både som næring for kropp og sjel.
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene