Menu

 CO2-kalkulatorn er som en superkraft for kokker! Den hjelper deg å måle hvor mye klimaavtrykk rettene dine gir. Sånn kan du bli en miljøhelt ved komfyren.

Hvorfor bry seg om CO2-utslipp? Fordi det spiller en rolle! Ved å velge mer bærekraftige ingredienser kan vi bidra til en mer miljøvennlig matlaging. Så kom igjen! Identifiser CO2-synderne i ingredienslisten og gjør klimavennlige valg. Lykke til med dine kreative og smakfulle klimasmarte retter! 🌱🍽️

Slik kommer du i gang  

  1. Ta utgangspunkt i en av dine eksisterende oppskrifter og klikk på tilsvarende ingredienser i listene våre. Voilà - du har nå et mål på rettens CO2-belastning. Merk at tallene angir belastningen for én porsjon.
  2. Ikke fornøyd? Eksperimenter med råvarene til du har oppnådd et resultat du er fornøyd med.
  3. Send din nye oppskrift til deg selv på mail.

Kom igjen og gjør en forskjell!

Hvorfor skal man bry seg om hvor mye ulike råvarer gir av karbondioksidslipp egentlig? Svaret er like enkelt som det er vanskelig: fordi det spiller en rolle! Hva vi velger å servere til matgjestene er viktig for matens klimapåvirkning, men ved å bytte ut og eksperimentere med råvarer, kan vi også bidra til en mer bærekraftig verden. En ganske oppmuntrende tanke, ikke sant?

Så kom igjen! Prøv en av favorittoppskriftene dine i kalkulatoren vår, og se hvilke eventuelle CO2- syndere som gjemmer seg i ingredienslisten. Når du identifiserer disse synderne – se om du ikke kan kaste de ut av oppskriften til fordel for noen klimasnillinger i stedet. Og så er det bare å fortsette med alle de andre oppskriftene dine!

Tips!

Når du har gått igjennom oppskriftene dine er det på tide å ta tak i en annen miljøsynder, nemlig svinnet. Her finner du tips og råd om akkurat dette!

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny