Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Visste du at 42% av forbrukere jorden rundt ønsker å spise mer grønt? Et tall som går opp til hele 60% i gruppen altetere som i hovedsak består av menn 45+ alder. I Norden ser vi fleksitarianer-trenden nå som et livsstilsvalg blant forbrukere – her spiser opp til 40% vegetarisk på en hverdagslig basis, og kjøtt mer sjelden. I Kantar Worldwide Divisions undersøkelse spises de grønne rettene i hovedsak ikke av veganer eller vegetarianer, men hele 89% forbrukes av fleksitaranere og altetere.

Enkle tips for å vegofiere menyen!  

Du trenger kanskje ikke å endre oppskriftene dine i det hele tatt, går det å gjøre de grønnere gjennom å bytte ut enkle ingredienser? Å vegofiere gjør også at rettene enkelt blir laktosefrie og melkefrie noe som inkluderer enda flere gjester.

 • Bruk vegokjøtt istedenfor tradisjonelt kjøtt.
 • Bruk plantebaserte melkeprodukter istedenfor tradisjonelle melkeprodukter.  
 • Bruk HELLMANN´s Vegan Majones i rører og kalde sauser.
 • Bruk belgevekster oftere – finnes nå også i form av pasta og lasagneplater noe som ikke bare øker proteininnholdet i retten, men også gjør den glutenfri (til forskjell fra om man hadde brukt tradisjonell hvetemelspasta).
 • Bruk røkt sopp istedenfor røkt bacon.  

Eksempeloppskrift: Lager du pølsestroganoff kan du bytte ut pølsene med The Vegetarian Butchers NoChicken Chunks, eller sopp, og bruke en melkefri matlagingsfløte så blir retten vegansk, laktosefri og melkefri.

 

Lett å flekse med The Vegetarian Butcher

Med The Vegetarian Butcher´s produkter er det med andre ord lett å imøtekomme flere gjesters ønsker. Det er i tillegg enkelt å tilberede, og like enkelt å lage én eller flere av rettene på menyen vegetariske og veganske uten problemer. Bytt helt enkelt ut det tradisjonelle kjøttet med Vegetarian Butcher og du har raskt en rett for den nye generasjonens grønne kjøttelskere. I tillegg til en mer inkluderende restaurantvirksomhet med mulighet for en større kundekrets, sørger du også for å senke klimapåvirkningen! Win win!

 

Populære matpreferanser og prosenttall i snitt globalt *:

 • Altetere 65% - består mest av menn 45+ alder. Spiser kjøtt og mer tradisjonelt kjøtt og mer tradisjonell kost til hverdags.  
 • Fleksitarianer 25% – spiser hovedsakelig vegokost samt fugl og fisk. Rødt kjøtt spises mer sjelden. 40% spiser fleksitarisk i Sverige.
 • Pescetarianer 5% – Vegetarianer som også spiser fisk. Nå er det også mange pescetarianere som kaller seg vegetarianer.
 • Vegetarianer 10% – Lakto-ovo-vegetarianer spiser plantebasert kost samt melkeprodukter og egg.
 • Vegan 5% – Spiser bare plantebasert kost.

*tall i henhold til Kantar Group

The Vegetarian Butcher

00:00

 

Grønt for planeten!

De fleste vet nå at det vi spiser har effekt på planeten og helsen. Her er noen eksempler på små forvandringer som kan gjøre stor forskjell for både individ- og planetnivå.  

Grønnsaksvariasjon

 • Gjennom å variere de grønnsakene vi spiser så øker vi inntaket av antioksidanter, vitaminer og mineraler.  

Proteinbytte

 • Gjennom å bytte ut kjøtt, fugl og fisk med vegetabilske proteiner, reduserer vi vår klimapåvirkning betraktelig.

Les mer om Future50Foods!