Selv om det er engelskmennene vi først forbinder med te, var det nederlenderne som først importerte bladene til Europa. Den første skipslasten fra Kina kom til Holland rundt 1610 og ble raskt en stor suksess blant landets fornemme. Siden den gang har te heldigvis blitt mye mer tilgjengelig. Og til tross for tusenvis av år på nakken, får verden stadig øynene opp for nye smaker og måter å konsumere drikken på, noe som betyr at denne allsidige oldingen er fortsatt rykende het. Her er noen av de siste årenes tetrender.

Skål i te!

At te passer perfekt til mat er ingen direkte nyhet. Tvert imot har for eksempel japanerne lenge drukket te til maten, men i takt med at interessen for alkoholfrie drikker har økt, har også interessen for te vokst her i Vesten. Te har flere fordeler som måltidsdrikk - den har en tydelig smak som lett kan påvirkes ved å la teen trekke ulike tider samt den har en kompleksitet som kan sammenlignes med vinverdenen. De som ønsker å lære mer om te i kombinasjon med mat, har mye morsomt i vente, og snart er det kanskje på tide for tesommelieren å endelig ta sin plass.

Te med et formål

Te for helse og velvære er en trend som bare fortsetter å vokse. Dette er teer som skal gjøre noe ekstra for deg og kroppen din. I Liptons dagligvaresortiment finner du både Lipton Herbal Infusion Sweet Nights med sitronverbena, lind, kamille og appelsinblader, Lipton Herbal Infusion Do the Detox med blant annet brennesle, mjødurt, rosmarin og grapefruktskall samt Lipton Herbal Infusion After Dinner med grønn mynte, fennikel og ingefær. 

 

Kombucha

Har du kombucha på drikkemenyen? Hvis ikke, kan det være på tide å tilby denne fermenterte drikken som får stadig flere og flere tilhengere, noe som ikke er rart med tanke på at den er både festlig sprudlende og spennende udefinerbar. 

 

 

Matcha

Ingen har vel gått glipp av den finmalte japanske grønne matchateen som plutselig toppet alle trendlister for noen år siden. Men matcha er, akkurat som de fleste andre tetrender, ingen nyhet, men har blitt drukket under ulike seremonier i over tusen år. Drikk det ærbødig som japanerne, lag en matchalatte eller kaste en klype i smoothien eller baksten.  

 

 

Kaldbrygget te

For noen år siden var cold brew det frekkeste du kunne tilby innen kaffe. I dag vinner den kaldbryggede teen trendkampen og kanskje også smaksduellen. I tillegg er det et perfekt og festlig alkoholfritt alternativ for dine helsebevisste gjester.

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny