Unilever er ikke bare verdens ledende teselskap, fra og med juni 2018 er vi også det første og eneste selskapet i EU som har fått en positiv vitenskapelig uttalelse om en te-relatert helsepåstand. Bak uttalelsen står den Europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA). 

EFSAs uttalelse er basert på en sentral* intervensjonsstudie som vi på Unilever gjorde sammen med eksterne akademiske eksperter. I studien fikk en gruppe frivillige to til tre kopper med enten svart te, farget te eller vann som smakt te, ved ulike anledninger.    

Deltakerne fikk en rekke oppgaver for å måle oppmerksomheten før og etter hver servering hvor svarene ble vurdert ut i fra både korrekthet og hurtighet. Resultatet viste konsekvent at etter at deltakerne hadde drukket svart te, var de mer oppmerksomme. En av studiene viste også at jo sterkere teen var, desto høyere var oppmerksomhetspoengene. EFSAs uttalelse lyder derfor: "Takket være innholdet av koffein øker svart te oppmerksomheten". Denne uttalelsen skal nå vurderes av EU.

* I sentrale studier bekreftes resultatene fra tidligere kliniske studier hos større grupper av mennesker og informasjon samles inn for å måle effekten.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny