Be noen nevne et merke som de forbinder med te og sjansen er stor for at de svarer Lipton. En stor ære absolutt, men ikke spesielt rart etter drøyt hundre år i tedrikkernes tjeneste. Gjennom årenes løp har Lipton stått bak flere betydelige forbedringer innen tebransjen. Et eksempel er introduksjonen av teposene med doble kammer i 1952 som tok smakene til nye høyder, en annen er lanseringen av pyramideposen i 1996. I dag er all Lipton te fra Rainforest Alliance-sertifiserte plantasjer, noe vi selvsagt er stolte av, selv om det er en selvfølge at det skal være slik.

 

Te i nesten alle regnbuens farger  

I Liptons sortiment finner du både klassisk svart te samt rød, grønn og urtete. Med våre flotte displayløsninger er det enkelt å la gjestene finne sin favoritt. Klikk her for å se og bestille hele vårt sortiment! 

Gå til våre teer >

 

 

Svart te – en elsket klassiker

Alle svarte teer kommer fra tebusken Camellia Sinensis og plukkes forsiktig for hånd før de blir oksidert, kuttet og tørket for til slutt å ende opp i en velsmakende kopp hos dine gjester. I vårt svarte sortiment finner du alt mellom virkelig klassiske sort te til sort te med smak og mer dristige nyheter. 

Svart te passer ekstra godt sammen med litt kraftige kaker og kremete desserter som panna cotta, tiramisu og crème brulée, og går også bra sammen med lakris, kull og karamell.

Optimal vanntemperatur: 95 grader.
La trekke i 2-3 minutter.

 

 

Grønn te – naturlig og oppfriskende

Grønn te kommer akkurat som svart te også fra tebusken Camellia Sinensis, men oksideres ikke. Kort etter at tebladene er plukket, varmes de for å forhindre oksidering noe som gjør at den opprinnelige grønne fargen og naturlige smaken beholdes.

Grønn te passer perfekt med bær, frukt og lette kaker og desserter som bringebærmousse.

Optimal vanntemperatur: 75 grader.
La trekke i 3-4 minutter.

 

 

Rød te – Sør-Afrikas røde gull 

Rød te er egentlig ikke te i det hele tatt, men kommer fra busken Aspalathus linearis som bare finnes i Sør-Afrika. Rød te er inkludert i vårt sortiment av urtete og du kan velge mellom mange ulike smaker. Begge disse "falske te-typene" har til felles at de smaker fantastisk sammen med en deilig sjokoladebit eller en litt kraftigere sjokolademousse. 

Optimal vanntemperatur for rød te: 80-90 grader.
La trekke i 3-5 minutter.

 

 

Urtete - egentlig ikke ekte te, men veldig godt og nyttig

Urtete er egentlig ikke te om man skal være nøye på det, siden den ikke , men en drikk laget med tørkede vekster, urter eller frukter. I våre urteteer finner du velsmakende ingredienser med vakre navn som mjødurt, rosmarin, grapefruktskall, brennesle, sitronverbena, lind, kamomille, appelsinblad, grønnmynte, fennikel og ingefær. I tillegg regnes som tidligere nevnt, rooibos som urtete.

 

Vi er vårt ansvar bevisst

At våre teer fra Lipton bærer den grønne Rainforest Alliance-frosken har du kanskje fått med deg, men faktumet er at vi også på egen hånd via vår Unilever Sustainable Agriculture Code, oppfyller nesten alle krav fra Fairtrade International og UTZ. Se selv i tabellen under. 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny