Menu

Interessen for mat og helse er ikke noe nytt og vi blir til tider oversvømt av tips, råd og bøker om temaet. Nå er det et nytt år og nye trender som gjelder, og for å hjelpe deg å holde deg oppdatert har vi sett på hva som anses som hottere enn hottest i 2018.

 

1. Zero waste er lik bærekraftig

Bærekraft er kanskje ikke noe som har umiddelbar effekt på helsen vår, men definitivt i det lange løp. Derfor er det morsomt å se at det vi har jobbet for i mange år nå anses for å være trendy. Å tenke ”fra snute til hale” og ”fra jord til bord” er en selvfølgelighet for mange og å dyrke selv, kompostere og bruke det som blir til overs på kjøkkenet, blir stadig mer vanlig, spesielt på restaurantene. Nå har denne filosofien også tatt plass i barene. Si ha det til plastsugerør og hei til Zero waste-cocktails!

Vil du bli bedre på å kaste mindre mat? Vi har laget en app som hjelper deg å redusere matsvinn og samtidig spare penger. Klikk her for å lese mer om KuttMatsvinn2020-appen Wise Up On Waste!

 

 

2. Alkoholfriere tider

Når vi likevel er inne på temaet cocktails… under fjoråret befestet de alkoholfrie og dermed sunnere drikkene seg ytterligere i menyene. Anledningene er mange, men vår voksende interesse for helse stemmer ikke overens med forbruket av alkohol. I fjor fikk vi til og med se og smake verdens første alkoholfrie ”sprit” som ble lansert under slagordet ”What to drink when your not drinking”.

 

 

3. Nye, spennende snacks

Og når vi er inne på drinker... I år spås nye grønne snacksvarianter å komme sterkt. Vi snakker tangchips, rosenkålchips, pastasnacks – ja, egentlig alt som lar seg puffes, poppes og friteres, alternativt bli sprøtt med hjelp av ”air frying”.

 

 

4. Fermentert for alle pengene

Det gjærede, syltede og fermenterte har vært stort lenge, men vi ser takk og lov ingen ende på trenden. Det smaker nemlig fantastisk! I det generelt trendy koreanske kjøkkenet finner vi favoritten kimchi og oppskriften får du her! Det gjærede kommer også inn i drikkene og selv om Kombucha neppe kan regnes som en nyhet, er kanskje 2018 året da flere begynner å sette pris på den spesielle smaken. Er du klar? 

 

5. Mer Midtøsten

Når Whole Foods Market presenterte sin trendrapport for 2018 var det mat fra Midtøsten med i trendene. Ikke rart sier vi med tanke på de herlige krydderblandingene, fargeglade råvarene og milde, men tydelige smakene. Maten fra Midtøsten inneholder også mye grønnsaker og er ofte helt vegetarisk, noe som gjør den til et sunt alternativ. Er du og dine gjester gale etter mezza og andre herligheter fra Midtøsten? Her finner du våre gode oppskrifter fra Midtøsten

 

 

6. Vegetarisk vinner

Uansett om man er en streng vegetarianer eller tilhører fleksitarismen, finnes det bevis for at vi generelt blir mer og mer interessert i å spise grønt. Kjøttfri mandag er noe mange støtter, også vi. Vi du øke ditt vegetariske tilbud? Her finner du mange gode vegetariske oppskrifter som er tatt frem med tanke på både helse og miljø. 

Kilder: Professionalsecrets.se, ellematovin.se, wholefoodsmarket.com, foodfriends.se

   

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny