Menu

Navn: Runa Ailin Kvendseth

Alder: 25 år

Arbeidstittel: Souschef restaurant Söl 

Hei Runa, fortell litt om deg selv, hvordan kom du deg dit du er i dag?

Jeg startet som lærling på Statholdergaarden hvor jeg hadde Torbjørn Forster som kjøkkensjef. Her var jeg hele læretiden min frem til jeg fikk fagbrev. Så fikk jeg gleden av å være med å åpne Speilsalen, med Christopher Davidsen som sjef. Jeg var så heldig at jeg fikk oppleve gleden av å bli med å få stjerne i guide Michelin med Speilsalen teamet. Så tok jeg turen sørover til Stavanger hvor jeg jobbet for Sven Erik Renaa på RE-NAA fine dining restaurant som ha to tjerner i guide Michelin. Her jobbet jeg frem til jeg startet på min nåværende arbeidsplass Söl, hvor jeg har jobbet det siste halvåret.

Når visste du at du ville bli kokk?

Jeg visste ganske seint på VGS at jeg ønsket å bli kokk, jeg byttet fra konditorlinja til kokkelinjen etter en smaksopplevelse med Beef Wellington som vi lagde sammen med en av lærerne og det tror jeg faktisk må være det beste jeg har spist i hele mitt liv. Da tenkte jeg rett og slett at dette måtte jeg kunne å lage selv.

Hva er din favorittråvare på kjøkkenet?

Min favorittråvare på kjøkkenet er nok sjømat generelt. Det er så allsidig, og man kan få det til å smake så forskjellig fra gang til gang noe som gjør det veldig spennende å jobbe med!

Du har tatt frem en deilig torsk med røstipotet og grillet brokkolini til oss i dag, fortell mer om retten og hva du tenkte når du lagde den?

Når jeg lagde denne retten så tenkte jeg å lage en litt tyngre fiskerett med mye smak av umami. Jeg har brukt litt tilbehør og saus som man gjerne bruker til kjøtt, men som også smaker utmerket til fisk om man gjør det på riktig måte. Vi bor jo i nydelige Norge med sin fantastiske kystlinje hvor det bugner av verdensklasse sjømat.

Gi oss et supertips på kjøkkenet som har reddet deg mange ganger?

Det må nok faktisk være så kjedelig som å huske å puste når man er stressa. I tillegg har jeg alltid litt creme fraiche tilgjengelig, det er en virkelig lifesave til tider.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny