Menu

Ikke desto mindre er dette situasjonen i dag, og matindustrien slikker fortsatt sine sår, og prøver å komme seg helt over sjokket. Men når støvet har lagt seg, ser det ut til at det er nyttig læring å hente i ruinene. Endringer og utviklinger som ikke var alle dårlige – som til og med kan hjelpe oss med å gjøre forretning på en bedre måte i denne post-covid verdenen!

Her har noen av våre nordiske kokker samlet en håndfull av de mest inspirerende og nyttige ideene fra de mange månedene med nedstengning, som vi gjerne ser leve videre. Kanskje du er enig?

HJELP TIL HJEMMEKOKKENE - Sammi Lamminaha, Finland

Under nedstengning gjenoppdaget mange mennesker sin lidenskap for matlaging fra bunnen av, men med gjenåpningen av samfunnet vant de daglige rutinene, gjøremål og følelsen av ikke-nok-timer-i-døgnet tilbake. Dette paradokset har skapt et nytt segment for matleverandører: forhåndslagde, men uferdige retter, som du kan lage hjemme.

Dette lar kundene våre nyte følelsen av å lage mat selv, men uten å måtte bruke alt for mye tid på det. Og vi som bransje kan øke relevansen av en tjeneste som ellers hovedsakelig brukes til større arrangementer.

"Du trenger ikke gjøre alt selv fra bunnen av"

- Sammi Lamminaha, Finland

lokal-mat

BRUK LOKALE INGREDIENSER - Tommi Virranta, Finland

Med nedstengte land har vi blitt mer bevisste om de mange flotte tingene i lokalsamfunnene våre – ikke minst maten! Lokale varer og retter har sjelden vært så populære som de er akkurat nå, så sørg for å inkludere dem så mye som mulig i menyene dine. Dette vil gjøre underverker på bærekraftinnsatsen din også.

MINDRE SERVERINGER FOR STØRRE TILFREDSHET - Frank Jakobsen, Danmark

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker begynte mange restauranter å bygge buffeene sine rundt en mengde små porsjonerte porsjoner, som kundene kunne ta uten å måtte røre annet enn det de kunne spise selv.

Dette bidro ikke bare til følelsen av trygghet – det styrket også følelsen av luksus, den visuelle presentasjonen og fleksibiliteten til buffeen. Og alt dette er noe vi alle gjør klokt i å ta med oss inn i tiden etter korona.

"Porsjonerte porsjoner ser ikke bare bedre ut – det gir også folk følelsen av nyservert mat, selv om de kommer for sent til buffeen"

- Frank Jakobsen, Danmark

SENE NETTER BLE TIL TIDLIGE KVELDER - Martina Danielsen, Sverige

Siden restauranter ble tvunget til å stenge tidligere, ble kundene tvunget til å spise tidligere – og dette ble en åpenbaring! Da de sene kveldene ble til tidlige kvelder, skjønte folk at de kunne gå ut på en deilig middag og fortsatt være hjemme i tide til å legge seg som vanlig, noe som gjorde neste morgen mye enklere.

Mens noen utvilsomt vil gå tilbake til de sene timene, vil andre fortsette å gå ut tidlig, noe som igjen vil la deg øke kapasiteten og forlenge middagsserveringen og dermed sikre flere betalende gjester.

"Du sover bedre når du ikke drikker og spiser for sent, og som en bonus føler du deg mye friskere dagen etter"

- Martina Danielsen, Sverige

mindre-menyer

MINDRE MENYER GIR BEDRE ØKONOMI - Simon Marling, Norge

Mange menyer ble mindre under nedstengningen – og til stor overraskelse var det ikke nødvendigvis en dårlig ting! Kundene er fortsatt fornøyde og restauranten har fått en helt ny kontroll over varelageret, noe som gjør det enklere å unngå matsvinn og forbedre den generelle økonomien.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny