Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Se tips for bruk av Knorr Texture

01:47

Knorr Texture gjør det enkelt å lage konsistenstilpasset mat, slik som myke munnbiter, smaksrike matretter og spennende desserter for ulike typer gjester og formål. Jobber du for eksempel med mat i helsevesenet, er du nok vel bekjent med begrep som dysfagi – det vil si tygge- og/eller svelgevansker – og hvilke krav det stiller til maten som serveres. Med Knorr Texture kan du enkelt tilpasse konsistensen på rettene etter matgjestene. Knorr Texture er allikevel langt fra et medisinsk produkt, men et produkt for alle anledninger når du raskt og enkelt vil lage noe med puré- eller gelékonsistens.

 

Mange bruksområder  

Knorr Texture Gelatinpulver kan tilsettes direkte i kald og varm mat og blandes eller vispes til pulveret er løst opp. Den behøver hverken å bløtlegges eller oppvarmes, i motsetning til gelatinblader og andre gelatinpulver. Er ingrediensene romtempererte går det fint å bruke en vanlig visp. For retter med høyt fettinnhold anbefales mikser eller oppvarming. Deretter avkjøles maten for å stivne raskere eller oppnå gelékonsistens.

Tilpass doseringer etter hva slags konsistens du ønsker. Her er noen eksempler:

Knorr Texture Gelatinpulver… 

  • behøver hverken varmes eller bløtlegges 
  • er gjennomsiktig, fargeløs og har en nøytral smak
  • er fri for konserveringsmidler, farge- og smaksstoffer  
  • er laget på okse (inneholder ikke svin)
  • passer personer med dysfagi (tygge- og svelgevansker) og nedsatt gripemuligheter 
  • kan brukes til desserter som mousse og panna cotta, gelédrikker, grønnsaksretter og alle klassiske gelatinretter
Dysfagi oppskriftsfolder

Dysfagi oppskriftsfolder

Download