Menu

Tenker du at plantebasert er et offer og noe som sjelden eller aldri kan komme opp i samme nytelsesgrad som kjøtt? I så fall er det på høy, og da mener vi virkelig høy tid for deg å tenke nytt og fokusere på riktig slags retter. Grønnsaker har nemlig akkurat like mye junkfood-potenial i seg som kjøttbitene hvis du spør kokkene våre, noe vi har gjort. Gjør deg klar for noen velmente tips! Nå starter vi!

1. Stol på riktig type oppskrift!

Du trenger virkelig ikke finne på alt selv. Hvorfor ikke prøve deg igjennom oppskriftene i oppskriftsfolderen vår og se hvilke som får æren av å få plass på menyen din og opp på gjestenes tallerkener? Du finner alt fra innovative Amazeballs Sub Sandwich til syv typer sauser som løfter The Vegetarian Butcher NoChicken Nuggets til nye høyder. Nevnte vi donuts med kardemomme og mandelfløte forresten?

2. Slutt å snakke vegetar!  

Ok, hele denne artikkelen oser jo vego, men det blir mellom deg og meg. Det vi mener er helt enkelt at det er på tide å slutte å separere de plantebaserte rettene fra øvrige retter på menyen. Press de inn blant alt annet og la det som høres best ut bli det gjestene velger. Naturligvis skal det være enkelt å se om en rett er plantebasert eller ikke, men legg den informasjonen i beskrivelsen av retten i stedet. Du frister enda flere med et fantasifullt navn enn å bare skrive vegansk x eller vegetarisk x. Spesielt hvis det er snakk om junkfood for da skal til og med navnet være herlig junky.

”De siste årene har jeg vært med på et skoleprosjekt med mål om å gjøre vegetarisk mat interessant. Vi døpte rettene til ting som ikke hadde «vegetarisk» eller «vegansk» i navnet og fikk positive tilbakemeldinger. Disse to små ordene kan til å med være frastøtende for noen mennesker, og det er unødvendig.»

/Sami, kokk på Unilever Food Solutions, Finland

3. Ikke glem salt, syre, umami og fett!

Du trenger ikke slite deg ut på kjøkkenet så lenge du booster de plantebaserte rettene dine med umami, syre, salt og fett. For flere og mer detaljerte tips om hvordan du kan heve smaken i rettene dine, klikk her!

4. Få mest mulig og det beste ut av hver råvare

Kjøtt har stort sett alltid samme tekstur når det tilberedes. Planteriket derimot byr på mange flere muligheter når du vil skape et komplett måltid. Her er noen av våre kokkers grønne favoritter for ulike tilberedingsmetoder.

Denne artikkelen ble publisert første gang i januar 2023.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny