Menu

At belgevekster tilhører nåtidens supermat har ingen gått glipp av.  Vi vet at de er sunne, klimasmarte, prisvennlige og rike på protein og fiber. Men hvordan inkluderer man dem enklest i menyen?

Belgevekster har allerede tatt verden med storm når det gjelder retter som vegetarburgere, hummus og som ingrediens i salater og bowls. Men hvordan implementerer man de i sine standardoppskrifter? Å bruke bønner og linser istedenfor protein er populært, men prøv å bytte ut stivelsen med belgevekster. Bytt ut risen i risottoen med cannelinibønner eller hvite bønner for en beanotto. Resultatet blir kremete tilfredsstillende og mer proteinrikt. Og i og med at det går å dyrke bønner lokalt, kan du spare inn på klimaavtrykket.

Isteden-for

Hvite bønner er også utmerket som base i en bønne-bechamel. En hvit grunnsaus basert på hvite bønner, rapsolje, salt og vann som blendes til ønsket konsistens og smakes til med muskat. Passer fint istedenfor vanlig bechamelsaus i gratenger. Puylinser og andre smålinser passer utmerket istedenfor, eller blandet med, farse i mange retter.

Bønnekjærlighet

Britene og middelhavskjøkkenet er glade i sine bønner. Her finner man mye inspirasjon til bønnekjøkkenet. Hvorfor ikke tilberede bønnene på samme måte som kjøtt? Langkok med urter, hvitløk, tørket chili, olivenolje, buljong og sitron. Selv røkte bønner er en delikatesse! Grovmoste rett på surdeigsbrød med olivenolje eller lokal rapsolje. Sesongens grønt ved siden av og kjøkkenhagens urter. Her står også erter langt fremme på dagsordenen. Prøv nordisk ertepuré istedenfor guacamole til salater og brød, eller ertepesto med dill og lagret ost til poteter og primørene.

Sauser med HELLMANN´S Vegan Majones til alle typer belgevekster:

  • Vegan Skagen: Bland HELLMANN´s Vegan med belugalinser, dill, rødløk og sitron for en sommerlig Vegan Skagen.
  • Tzatziki: Bland HELLMANN´s Vegan med strimlet agurk, hvitløk, svart pepper og mynte for Tzatziki-versjon.
  • Deli spread: Hakket pickles og puylinser blandet med HELLMANN´S Vegan blir en utmerket spread til deli-smørbrød.
  • Ristet sesamsaus med erter: Bland HELLMANN´S Vegan med moste grønne erter. Rør inn ristede sesamfrø og litt sesamolje, og server med koriander og sitronzest. God som dipp til dumplings, grillmat eller som topping på nudelretter.

Kilder: Taffel.se, Livsmedelsverket, Niki Segnit ”Lateral Cooking”, Bon Appétit

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny