Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Vi ba kokken vår Frank Jakobsen komponere noen retter som skulle lyse opp i vintermørket og friste oss med noe av det gode julen har å tilby. Resultatet? Seks klimasmarte og jolly-good retter som flørter hemningsløst med julen. Oppskriftene finner du her:

 

Sopptartar med røkt majo og selleri

Serveres som snacks til julelunchen eller som en forrett i juletiden.

Slik gjør du:

  1. Skrell selleriroten og skjær den i 1 cm tykke skiver. Lag små rundinger ved hjelp av en rund utstikker (ca. 4 cm i diameter). Stek sellerirundingene forsiktig i stekepannen i Rama flytende margarin til de er litt myke, men fortsatt har tyggemotstand igjen. Krydre med litt salt.  
  2. Hakk champignon fint og bland sammen med litt Knorr Professional Wild Mushroom Earth
  3. Bland sammen litt Hellmann's Majones sammen med litt Knorr Professional Deep Smoke
  4. Dander retten med selleri i bunnen, litt røkt majones og topp med sopptartar og litt fersk gjøksyre.

 

 

Lettfryst kirsebærfløte med vanilje- og kardemommekrem

Verdens enkleste dessert av vegetabilsk fløte og en klassisk smak av jul.

Slik gjør du:

  1. Visp Rama Professional Piske 31% med litt melis og bland med syltede Amarena-kirsebær. Legg i former og sett i fryseren. 
  2. Visp ytterligere litt Rama Professional Piske 31% med vanilje og malt kardemomme. 
  3. Når kirsebærfløten er semi-frossen, er det på tide å servere den sammen med litt vanilje- og kardemommekrem. Topp med kirsebær og kirsebærsirup.

 

 

Søtsur grønnkål

En alternativ måte å servere grønnkål på som passer perfekt til eggeretter, svinekjøtt eller som en selvstendig vegetarisk rett.

Slik gjør du:

  1. Skjær rødløk i fine strimler og mariner de i litt eplesidereddik og honning. La stå og trekke i ca. 1 time. 
  2. Blansjer den ferske grønnkålen grundig i godt saltet vann. Avkjøles og hakk den i tynne strimler. 
  3. Smelt litt brun farin i en varm panne og tilsett litt Rama flytende margarin. La det hele karamelliseres. Tilsett den hakkede grønnkålen i karamellen og la det trekke ferdig.  
  4. Tilsett løken og litt av laken fra den glaserte grønnkålen og smak til med litt Maille grovkornet sennep. Serveres gjerne til nystekte pølser eller sylte.

 

Kremet sopptoast med bringebærglaserte brente sjalottløk 

En rett som kan forgylle hele desember måned og passer akkurat like godt som en fyldig forrett som en hyggelig hovedrett. Kan enkelt lages av rester.

Slik gjør du:

  1. Stek masse fersk sopp (f.eks. kantareller, steinsopp, østerssopp, piggsopp, shiitake, portobello eller champignoner) i Rama flytende margarin i stekepannen. 
  2. Tilsett Rama Professional Piske 31% og litt Knorr Professional Wild Mushroom Earth og kok sausen til en krem. Smak til med salt og pepper. 
  3. Smørstek litt lekkert brød til det er sprøtt. Anrett soppkremen på toasten og pynt gjerne med litt fritert rosmarin.
  4. Kok noen hele sjalottløk uten skall til de er myke. Del de og «brenn» de i en panne med skjæreflaten ned. Glaser de i Hellmann's Raspberry Vinaigrette og server til toasten.

 

 

X-Mash – en rett med røtter 

Denne mosen passer til nesten alle sorter fet fisk eller kjøtt. Serveres kald eller varm, avhengig av preferanse og smak.

Slik gjør du:

  1. Ta 3-4 slags rotgrønnsaker, for eksempel pastinakk, persillerot, selleri, gulrot, søtpotet. Skrell de og skjær de i mindre biter. Vend de i Rama flytende margarin og bak de møre tildekket i ovnen.
  2. Mos rotgrønnsakene grovt og tilsett små epleterninger og masse fersk dill. Smak til med litt sitron og godt med salt og nykvernet pepper. Bland gjerne mosen med litt kaldt smør hvis du serverer den varm. 
  3. Serveres gjerne til stekt sild sammen med masse fersk karse.

 

 

Hurtigsyltede beter med stjerneanis og bringebær

Verdens raskeste «sylting» av beter. Naturligvis med en desembertilpasset twist. Like god varm som kald.

Slik gjør du: 

  1. Skrell og kok betene (rødbeter, gulbeter eller polkabeter) hele til de er myke. 
  2. Skjær de i grove biter og glaser de i pannen med rikelig med Hellmann's Raspberry Vinaigrette, litt honning og litt Knorr Professional Roast Umami
  3. Tilsett en kanelstang og litt stjerneanis. 
  4. Pynt gjerne med fersk timian og serveres varme eller kalde til alt som kan passe sammen med julekrydrede rødbeter.