Menu

Vil du bidra til å lage små, gode energibomber, er det få ting som slår spirene! Kroppen tar nemlig veldig lett opp mineraler og proteiner fra spirene, og noen ganger blir resultatet til og med bedre enn originalplanten. Noen sunne favoritter er spirende kidneybønner, kikertsspirer og alfalfaspirer.

 

Kikertspirer

Kikerter er en veldig god næringskilde, men saken er at spirede kikerter er enda bedre, samt sprøere og mer smaksrike. Bruk kikertspirer i gryter, supper og småretter. En humus laget av spirede kikerter får en herlig sprøhet og en litt nøtteaktig smak. Forvelles i minst ti minutter før de kan spises.

 

Alfalfaspirer

Alfalfaspirer har blitt dyrket i tusenvis av år. Deres lange vekstsesong og evne til å berike jordsmonnet, gjør de til en perfekt plante, og deres sprøhet og milde smak gjør de til et herlig innslag i mange sammenhenger.

 

Kidneybønner

Kidneybønner er rene næringsbomber, men mange vet ikke at spirede kidneybønner er enda bedre. OBS! Spirede kidneybønner skal forvelles i minst 10 minutter før du spiser de. Dette gjelder alle tørkede bønner, spesielt de større sortene, inkludert kikerter.

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny