Menu

Akkurat nå er det vanskelig, ja praktisk talt umulig å tenke seg en verden uten plast. Plasten er overalt i hverdagen og i mange tilfeller er den til og med helt uunnværlig. Det store problemet med plast som vi ser det, er det at vi ikke verdsetter den godt nok. Vi må gjøre den viktigere, verdsette den høyere og helt forandre vår måte å forbruke og produsere den. Og endringen må skje nå og med din hjelp.

Et gjennombrudd

Plasten som hovedsakelig brukes til matemballasje er polypropylen, PP. For å kunne resirkulere en polypropylenforpakning slik at den kan brukes om igjen i matindustrien, må alle urenheter elimineres, og det er akkurat det som er litt vanskelig. Tidligere har dette ikke vært mulig, men nå finnes det en teknologi som kan tilbakestille plasten til sin opprinnelige molekylære struktur og fjerne urenheter og fargestoffer. Resultatet er et resirkulert materiale som er identisk med jomfruplast, som igjen kan brukes i kontakt med matvarer. 

Det finnes altså en teknologi som kan resirkulere polypropylen for alltid, noe som er helt fantastisk. Men til tross for dette, er det fortsatt hindringer å overvinne før vi kan få en fullt fungerende syklus for vår PP-plast.

Ikke i mål, men et stykke på vei! 

Til tross for teknologien, er det i dag ikke mulig å produsere helt og holdent resirkulert PP-emballasje. Dette skyldes både at mengden av innsamlet avfall er utilstrekkelig og at behandlingsinfrastrukturen fortsatt er knapp. Når det er sagt, har vi imidlertid kommet langt på vei. Her er to eksempler.

Vil du vite mer om våre forpakninger? Ta en titt på hvert enkelt produkt, der det er tydelige instruksjoner om hvordan hver forpakningskomponent skal håndteres. Som du vet, finnes det også mange forskjellige tiltak for hver enkel komponent. Noen gjenbrukes, andre resirkuleres. Det vises med et tydelig ikon!

Fra en begrenset og begrensende resirkulering...

For total og evig bruk

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny