Menu

Når du kjøper og bruker produkter fra oss på Unilever Food Solutions i matlagingen, lager du faktiskt mat med ingredienser som er produsert på en 100 % etisk måte, samtidig som du bidrar til å øke bærekraften innen matindustrien. Her får du vite hvordan.

Tomater

Tomater

Tomatene vi på Unilever bruker dyrkes på en bærekraftig måte. For eksempel kommer tomatene vi bruker fra Spania. Det varme spanske klimaet er perfekt for tomatdyrking, men vannforsyningen desto vanskeligere. Vi teamet oss derfor sammen med bøndene og investerte i å utvikle nye teknikker for dryppvanning og så hvordan bøndene reduserte vannforbruket med 30 %, samtidig som avkastningen økte med 20 % og næringsinnholdet i råvaren ble forbedret.

Les mer

Løk

Løk

Visste du at det ikke bare er grønnsakens smak og lukt som avslører når den er klar for å høstes? At de ingrediensene som Unilever bruker store volumer av - som for eksempel løk – håndteres på en bærekraftig måte, som er av største betydning for både kvalitet og smak.

Løk topper i smak når bøndene merker at skallet på løken faller av. Når det skjer, starter kampen mot klokka, og da gjelder det å høste og håndtere dem så raskt som mulig. Skallene etterlates i jorden og ploges ned i bakken som en naturlig, god og gratis kilde til kompost.

Ta en rundtur på en av våre løkgårder

Egg fra frittgående høner

Egg fra frittgående høner

I Europa har alle våre merkevarer, for eksempel HELLMANN’S, brukt 100 % egg fra frittgående høner siden 2009. Siden den gang har vi jobbet for at dette også skal skje i Nord-Amerika og vi nådde målet i 2020. Vi jobber for at dette skal skje i resten av verden og ved utgangen av 2020 kom 68 % av eggene vi bruker globalt fra frittgående høner.

Les mer om dyrevelferd og egg fra frittgående høner

Urter og krydder

Urter og krydder

Mer enn 95 % av Unilevers urter og krydder er i dag bærekraftig fremstilt – verden over. Dette betyr at våre leverandørers gode arbeidsmåter overføres til rettene dine via våre ingredienser.

For eksempel: det beste tidspunktet for å høste ferske urter er på natten når det er svalt og urtene ikke henger. Og når de er høstet inn, jobber vi for å tørke de så raskt som mulig slik at deres karakteristiske aromaer bevares.

Se hvordan urtedyrkeren beskytter jordområdene sine for fremtiden

Bærekraftig produsert palmeolje

Bærekraftig produsert palmeolje

Palmeolje er en meget allsidig avling. Det er den mest jordeffektive oljeplanten siden den gir mye mer per dyrket hektar enn andre oljer som solsikke-, raps eller soya. På grunn av dette er den nå den mest vanlig produserte vegetabilske oljen i verden. Som en stor innkjøper av palmeolje, spiller Unilever en nøkkelrolle når det gjelder å endre industrien og stoppe avskogingen og forbedre transparens og sporbarhet, slik at bærekraftig palmeolje blir den vanlige palmeoljen. Ved utgangen av 2020 kom allerede 94,3 % av palmeoljen og palmekjerneoljen vår fra en rekke sertifiserte kilder.

Les mer om Unilevers bærekraftige palmeolje og bærekraftige kilder.

Bærekraftig soyaolje produsert i Brasil og USA

Bærekraftig soyaolje produsert i Brasil og USA

Det meste av soyaoljen vi kjøper kommer fra soyabønner som dyrkes i USA og Brasil.

I hver region samarbeider vi med bønder, frivillige organisasjoner, våre leverandører, andre landbruksbedrifter og myndigheter for å sikre beste praksis. Vi streber også etter å bidra til utviklingen av internasjonale standarder ved å anerkjenne innsatsen til bønder og leverandører for å løse de store problemene knyttet til soyaproduksjon, som varierer mellom regioner.

I for eksempel Latin-Amerika, er ikke-bærekraftig soyaproduksjon forbundet med tap av habitat og avskoging.

Vi er dedikerte til å sikre at forsyningskjeden vår er fri for avskoging innen 2023, så dette er en avgjørende faktor når det kommer til Unilevers kjøpsbeslutning.

Les mer om Unilevers bærekraftige soya

Unilever Food Solutions jobber for å gjøre bærekraftige matvaremetoder vanlige innen servicebransjen. Ved å kjøpe våre produkter skal du vite at du gjør kjøkkenet ditt mer bærekraftig og du bidrar til å skape en positiv endring i bransjen.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny