Menu

Når du kjøper produkter fra Unilever Food Solutions bidrar du til en mer bærekraftig matvareindustri. Her er noen eksempler på hva Unilever gjør for å fremme metoder for bærekraftig produksjon av matvarer.

Slik behandles jorden

Slik behandles jorden

For å stoppe eller redusere forverring av jordens helse og biologiske mangfold, vi må skalere opp bruken av teknologier og oppdrettsmetoder som kan beskytte jordsmonn, øke vanneffektiviteten, håndtere landbruk og mangfold blant avlinger, og redusere utslippene og samtidig opprettholde avlingene. For å gjøre dette samarbeider vi med interessenter for å implementere metoder for regenerativt landbruk som beskytter, bevarer og gjenoppretter naturlige økosystemer.

Les mer om våre mål for landbruksmetoder.

Bærekraftige avlinger

Bærekraftige avlinger

Unilever ønsker å gjøre den bærekraftige levemåten til den vanlige levemåten. Og det betyr at vi beskytter og gjenoppretter det naturlige og fremmer bærekraftige metoder for matproduksjon, både på proffkjøkkenet og hos forbrukerne. Vår eneste mulighet er å få på plass systemendringer som endrer måten vi bruker jorden på overalt.

Et eksempel: takket være et felles prosjekt med WWF Malaysia støtter vi RSPO-sertifiseringen av 60 000 hektar oljepalmeplantasje i Sabah i østlige Malaysia, et hjem for kritisk truede orangutanger og elefanter.

Les mer om vår holdning til å gjenopprette naturen.

Dyrevelferd

Dyrevelferd

Fra eggene i majonesen vår til melkeproduktene i isene våre. Ja som du ser inneholder flere av produktene våre ingredienser som kommer fra landbruksdyr. Beskyttelse av husdyr har i mange år vært en nøkkelindikator for bærekraftig landbruk hos Unilever, og er en viktig del av vår Sustainable Agriculture Code. Vi var ett av de første globale selskapene som samarbeidet med eggleverandørene våre slik at de kunne levere egg fra frittgående høner til produktene våre, og innen utgangen av 2020 var 79 % av meieriingrediensene våre bærekraftig produsert. Vi øker utvalget av plantebaserte produkter og volumet av ingredienser fra kjøtt synker.

Les mer om våre mål og hvordan vi jobber med å bedre våre standarder.

Reduksjon av svinn

Reduksjon av svinn

Ingen skal måtte oppleve sult og underernæring, spesielt ikke i en verden hvor milliarder tonn spisbar mat kastes hver dag. Det er grunnen til at vi jobber mot en fremtid hvor mat ikke kastes.

Målet vårt er å halvere matsvinnet i våre globale virksomheter – fra fabrikk til hylle – innen 2025.

Gjennom vårt Future Foods-initiativ, øker vi antall plantebaserte alternativer til kjøtt og meieriprodukter for å møte våre ambisiøse forretningsmål.

For å støtte kokker og servicepersonell, tilbyr vi tjenester som kan redusere matkostnadene gjennom avfallshåndtering, inkludert gratis nettkurs.

Gå kursene på UFS-academy nå!

Gjør du alt du kan, men får allikevel ikke kontroll på matsvinnet? Prøv verktøyet Wise Up on Waste for å spare og måle avfallet. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye penger du kan spare ved å redusere avfallet ditt med 20 %.  

Gå et steg lengre - resirkulert plast

Gå et steg lengre - resirkulert plast

Forpakninger er viktige ting som gjør det mulig å transportere produktene våre til deg på en sikker og effektiv måte. Med det sagt, så må vi også gjøre jobben med å redusere mengden plastavfall i naturen gjennom å fremskaffe og implementere mer bærekraftige forpakningsløsninger. Som en del av Unilevers forpliktelser og mål om å gjøre plastemballasje gjenbrukbar, resirkulerbar og komposterbar, introduserer vi våre nye Knorr Professional-forpakninger som er laget av resirkulert plast som kan resirkuleres.

Les mer om Knorr Professionals nye buljongforpakning laget av matvareklassifisert resirkulert plast.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny