+

Sideflesk:

  • Sideflesk 0.8 kg
  • Anisfrön 20 g
  • Sennepsfrø 10 g
  • Hvitkål 0.6 kg
  • Flaksalt 5 g

Dijondressing:

Sylteagurk:

  • Agurk, syltet, i tynne skiver 400 g
  • Eddik 0.5 dl
  • Sukker 100 g
  • Vann 1 dl
  • Salt 3 g

Til servering:

  1. Sideflesk:

    1. Rut svoren på sideflesket og gni den inn med anis og sennepsfrø. Stek flesket ved 80 grader til kjernetemperaturen er den samme. Tar ca. 2,5–3 timer. Kan gjerne stekes over natten hvis det er mulig.
    2. Bland hvitkål med resten av anisen og 20 g olje. Sett stekeovnen på 200 grader og stek kålen i 4–6 minutter, til den avgir litt væske. Tilsett litt salt.
  2. Dijondressing:

    1. Bland ingrediensene.
  3. Sylteagurk:

    1. Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp og rør om til sukkeret er oppløst.
    2. La laken avkjøle og tilsett resten av vannet og eddiken.
    3. Hell væsken over agurken – dette skal helst gjøres dagen før. Oppbevares kjølig.
  4. Til servering:

    1. Stek brødet i flytende margarin med innmaten ned til det har fått en gyllen farge.
    2. Smør dijondressingen på under- og overdelen av brødet. Bygg deretter med romanosalat, skiver av cherrytomat (med litt flaksalt), tynne skiver sideflesk med eller uten svor, sylteagurk og til slutt frisk, revet pepperrot.
    3. Legg toppdelen av brødet oppå og spis sandwichen som den er, eller del den.
+