Kokken vår Martina har fått hjelp av våre oppdaterte konsentrerte fonder fra Knorr Professional og laget ikke mindre enn åtte lunsjklassikere som pleier å få mye positiv oppmerksomhet fra matgjestene. Last ned oppskriftsfolderen, se filmene, bestill fondene og ingrediensene og lag i vei. Godt måltid!
Martinas lunsjklassiker - Rask sopplasagne
Et skikkelig ess i ermet å trylle frem når du ikke har tid til pirkearbeid. Perfekt å forberede en dag før servering, men enda raskere enn lynet sett fra et lasagne-perspektiv.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.


Sopplasagne med tomat- og grønnkålsalat
En vegetarisk lasagne med herlig smak av den kraftfulle västerbottenosten. Perfekt både som varmrett og som en del av en buffé.
10 personer
Ingredienser
Lasagne:
- 300 g Knorr Lasagneplater
- 1,2 kg sopp, skogsopp blandet fersk
- 250 g løk, terninger
- 100 g Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence
- 20 g Knorr Grønnsaksfond, konsentrert
- 150 g Västerbottenost, revet
- 500 ml melk
- 100 ml hvitvin
- 40 g MAIZENA Økologisk Maisstivelse
- 40 ml vann
- 50 g margarin, flytende
- 10 g salt
- 3 g timian, tørket
- 500 ml fløte eller tilsvarende alternativ
Tomat og grønnkålsalat:
- 600 g grønnkål
- 400 g tomater
- 200 g rødkål, skiver
- Bokhvete, ristet
- 6 g flaksalt
- 100 ml HELLMANS´S Citrus Vinaigrette
Slik gjør du
Lasagne
1. Del soppen i skiver og stek i matfett sammen med løken i et par minutter. Bruk en kasserolle med bred bunn. Tilsett timian og hvitvin, og la det surre et par minutter.
2. Hell i melk, fløte, Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence og la det koke opp.
3. Bland MAIZENA Økologisk Maisstivelse og kaldt vann. Hell i blandingen mens det koker. La det småkoke i et par minutter og smak til med salt og sortpepper. Tilsett revet ost etter det har kokt.
4. Smør en ildfast form og begynn med soppsausen i bunnen og legg lagvis Knorr Lasagneplater og saus. Stek i ovnen på 190 grader i ca. 20-25 minutter.
5. La lasagnen hvile i 30–40 minutter før servering.
Tomat og grønnskålsalat
1. Rist knust bokhvete gyllenbrun i stekepanne eller ovn.
2. Skjær tomater i tynne skiver og legg på fat sammen med rødløken, og strø over halvparten av flaksaltet.
3. Stek grønnkålen i ovnen på 180 grader i 8 minutter. Avkjøl.
4. Bland sammen alle ingredienser.
Martinas lunsjklassiker - Italienske kjøttboller i tomatsaus
I Martinas egen favorittrett gjemmer det seg en overraskelse i kjøttbollene, nemlig ris. Resultatet? Litt drøyere, litt mer mettende og mye bedre! Den gode tomatsausen som spiller hovedrollen i filmen vår får blant annet sin gode smak fra Knorr Professional Konsentrert Kyllingfond.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.


Italienske kjøttboller i tomatsaus
Saftige og italiensk krydret kjøttboller tilberedt i en rustikk tomatsaus, er en enkel vei til en vellykket lunch. Kjøttet kan varieres etter smak og økonomi, og både lam og magert svin gir veldig gode boller.
10 personer
Ingredienser
- 500 g kalvefarse
- 500 g kyllingfarse
- 380 g ris, ukokt
- 20 g Knorr Professional Hvitløk
- 5 g Røkt chilipulver
- 1 egg
- 1 dl vann
- 1 ts fennikelfrø, nymalte
- 1 sitron, uten skall
- ½ ts oregano
- 14 g salt, fint
- Sortpepper, nymalt
Tomatsaus:
- 100 g løk, fine terninger
- 30 g olivenolje
- 1 kg Knorr Tomatino
- 30 g Knorr Konsentrert Kyllingfond
- 5g Røkt chilipulver
- 500 ml vann
- 5 g salt
- 1 ts sukker
- 1 stk laurbærblad
- 1 sitron, skall og saft
- Sortpepper, nymalt
Til severing:
- Parmesan
Slik gjør du
Kjøtboller:
Bland sammen farse, ukokt ris, krydderpuré, egg, vann, tørre krydder, persille og sitronzest til en jevn farse. Rull små kjøttboller (utvider seg ved tilberedning!) av farsen og legg de i en smurt GN-form.
Til tomatsausen:
Stek løken i olje. Tilsett krydderpuré, laurbærblad, Knorr Konsentrert Kyllingfond, sukker og vann, og la det koke opp. Smak til og juster smaken med sitronsaft, salt og pepper.
Til slutt:
- Dekk kjøttbollene med tomatsaus (tilsett mer vann ved behov).
- Stek retten i kombiovn på 175 grader i ca. 45 minutter. Når risen i kjøttbollene er mør, er de ferdige til servering.
Serveres sammen med nykokt pasta og revet parmesan eller bare med en frisk, grønn salat.