Menu

Når bør du lage din egen majones og når kan du stole på at HELLMANN'S gjør jobben for deg? Det og litt mer skal vi finne ut her og nå. Og til å hjelpe oss med det, har vi spurt vårt nordiske kokketeam et par spørsmål om nettopp dette.

Hva kjennetegner en veldig god majones?

Martina: For meg handler det om kremethet, at den er blank og jevn (ikke kritthvit), at den har en fyldig smak og god balanse mellom syre fra eddik og sennep.

Sami: En god majones for meg er noe som kan brukes i mange ulike sammenhenger og som ikke mister konsistensen hvis du smaksetter den med litt sitronsaft eller andre flytende væsker. 

Rya: Jeg er enig, men vil legge til at jeg har alltid en hjemmelaget majones som referanse til hva som er en god majones. Den må ikke smake kunstig.

 

Når vil du si at du bør lage din egen majones og når er det bedre å bare åpne en boks med HELLMANN'S?

Sigurd: Har du penger til det, eller hvis du bare skal lage til noen få gjester, funker det absolutt fint å lage en egen majones. Men jeg tror det er vanskelig å tjene noe rent økonomisk på det. Med en god ferdig majones får du samme resultat hver gang du åpner en ny boks, til samme pris.

Martina: Har man tid og ork så kan man selvfølgelig lage en egen, og jeg skal ikke stikke under en stol at det er herlig med en hjemmelaget majones på rekesmørbrødet. Skal jeg derimot lage en majonesbasert saus så åpner jeg en boks HELLMANN’S alle dager i uken.

Sami: Tilfellene når du virkelig må lage en egen majones er virkelig få nå til dags. Hvis jeg noen ganger lager en egen majones, er det i så fall fordi jeg vil lage den med urteolje eller en annen smaksatt olje.  

 

Hva skiller HELLMANN’S Professional fra HELLMANN’S Real, ifølge deg?

Rya: Jeg syns at HELLMANN’S Professional er litt rundere i smaken og tykkere i konsistensen. Den har litt mindre syre enn Real, så man kan absolutt tilføre litt syre på egenhånd hvis man ønsker det. Det merkes at den er utviklet for kokker.

Martina: HELLMANN’S Professional er både fastere og mer stabil enn HELLMANN’S Real. Perfekt i grateng, på pizza og i fiskekaker, og selvfølgelig i kalde sauser og salater som coleslaw. Alle gode HELLMANN’S-egenskaper, men til en noe lavere pris. Real vil jeg fortsatt bruke til det klassiske rekesmørbrødet laget med luksusreker i saltlake, eller i hamburgeren som den er, eller som dipp til pommes frites på grunn av den hjemmelagde og fyldige smaken. 

 

Last ned oppskriftsfolderen!  

Tid for å skinne!

Tid for å skinne!

Fastfood-versjonen

Last ned
Tid for å skinne!

Tid for å skinne!

Lunsj-versjonen

Last ned

Namn: Martina Danielsen

Gjør: Kokk på Unilever Food Solutions Sverige

Forhold til majones: Jeg har alltid majones hjemme. Moren min er dansk, så jeg er vokst opp med smør eller majones på rugbrødet.

Namn: Sami Lamminaho

Gjør: Kokk på Unilever Food Solutions Finland

Forhold til majones: Vi forstår hverandre, majonesen og jeg. På fyldige sandwicher er majones et must. Den gir god smak og så synes jeg at fettet er bedre enn for eksempel margarin. 

Namn: Magnus Rydberg

Gjør: Kokk på Unilever Food Solutions Sverige

Forhold til majones: Jeg har vokst opp med majones hjemme og for meg har det alltid vært en viktig del av matlagingen. Ikke minst med tanke på at jeg alltid har vært inspirert av amerikansk mat. HELLMANN’S har vært ” the thing” for meg helt siden jeg var i USA for første gang.

Namn: Tommi Virranta

Gjør: Kokk hos Unilever Food Solutions Finland

Forhold til majones: En god rett trenger alltid litt fyldighet. Ved å tilføre majones fra HELLMANN’S får du en god munnfølelse og bra syrebalanse.

Namn: Frank Jakobsen

Gjør: Kokk hos Unilever Food Solutions Danmark

Forhold til majones: Jeg bare elsker en veldig god majo! Det er vel den mest allsidige klassiske sausen som finnes, og du kan tilføre nesten hva som helst og lage noe kremete og smaksrikt som passer til nesten hva som

Namn: Sigurd Kvitberg

Gjør: Kokk på Unilever Food Solutions Norge

Forhold til majones: Jeg bruker majones nesten daglig.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny