Menu

Bruker du mye tid på å lete etter lokalproduserte råvarer som du tilbereder med hjelp av lokale teknikker eller har du kanskje til og med slått til med en egen gård så du får full kontroll på råvarene? Kanskje ikke, men det er i alle fall noen av de tingene som spås å bli store eller enda større i år hvis man hører på trendspanerne. Her er noen andre spennende trender som vi har funnet blant alle interessante trendrapporter og spanere på markedet:

 

1. Nytt mel i posen

Hva sier du om teffmel, bananmel eller blomkålmel? I år spås det en boom for de mer alternative melsortene. Spennende, sier vi.

 

2. Hello West Africa!

Moringa, tamarind, durra, fonio, teff og hirse er ikke bare vakkert klingende råvarer (noen av disse omtales også som superfoods), men en naturlig del av det vestafrikanske kjøkkenet som var brennhett i fjor, men som spås å bli enda hottere i år.

 

3. Og hello Asia!

Å beskrive vår kollektive hang for det asiatiske kjøkkenet som en trend, føles litt merkelig. I år tar vi det enda et steg videre og oppdager nye favoritter og overraskelser. Har du prøvd den taiwanske hypen Cheese Tea ennå? Det høres helt sprøtt ut med te som er toppet med et skummete lag av melk og cream cheese samt en klype salt, men med tanke på hvor populært det har blitt, er det nok ikke så sprøtt likevel.

 

4. Soppen popper opp!

Visst føles det på tide at soppen blir trendy? Vil man være supertrendy kaster man seg på soppkaffe-hypen som kom for et par år. Vil man bare lage vanlig god mat, passer man på å høste skogens gull når sesongen kommer, og når det ikke er sesong, passer man på å botanisere blant alle de spennende og eksotiske dyrkede soppene som faktisk er tilgjengelige hele året rundt.

 

5. Nuts about nuts

Det er ikke bare meltilbudet som boomer, men også på «spreadfronten» kan vi forvente oss nye bekjentskaper. Vi snakker nøttesmør laget av litt mer uprøvde nøttetyper samt kikertsmør, gresskarsmør, smør av kjernene fra vannmelon. Bare fantasien setter grensene.

 

Og så det selvfølgelige:

Alt peker naturligvis mot at vi vil omfavne det grønne enda mer. Nye vegetabilske råvarer, nye plantebaserte utfordrere til kjøttprodukter og generelt litt mer eksperimentvillighet og nytenkning er å vente i 2020.

Kilder: wholefoodsmarket.com, Woke Up Call, Food & Friends Trendspotting 2020 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny