Verdens kjøkken er fulle av smaksrike, spennende og generelt fantastiske retter. Her har vi samlet noen av våre absolutte favoritter fra både nær og fjern. Noen oppskrifter kjenner du kanskje igjen fra reisen ”Around The World In 80 Dishes”, mens andre er helt nye og forhåpentligvis deilige, kulinariske bekjentskaper. God reise!
Nå reiser vi til Asia
Moambe, eller palmesmør, er en viktig ingrediens i kongolesisk mat. Denne versjonen av kylling moambe er ikke laget med palmesmør, men med peanøttsmør. Jeg har latt meg fortelle at smaken nesten er autentisk.
Søtpotet og korma blir til en fantastisk god hummus. Passer bra som dipp, saus eller som pålegg på brød.
Tikka Masalaer en av de mest kjente indiske rettene. Her får du en oppskrift på en vegetarisk variant av denne klassikeren.
Nå reiser vi til Afrika
Nå reiser vi til Europa
Et lekkert, høstinspirert tilbehør av forskjellige beter, ristet bokhvete og eple.
Nå reiser vi til Midøsten
Saltsyltede sitroner er et fantastisk tilbehør til stort sett alle retter. Dessuten holder de seg minst et halvt år i kjøleskapet. Sitronen, slik vi kjenner den i dag, er bare én av mange nye sitrushybrider. Man mener at det i utgangspunktet finnes 4 «stamfedre» i sitrusfamilien: Pomelo, mandarin, sitron og papeda. Vi kan takke alle de nysgjerrige menneskene som i tidenes morgen reiste ut i verden, drevet av oppdagelseslyst, for at vi i dag har så mange deilige sitrusfrukter.
Det er usikkert hvor i Midtøsten den opprinnelige falafelen kommer fra. Noen mener de kristne i Egypt spiste friterte boller av moste bønner i tiden opp til påske, som erstatning for kjøtt. Ordet «falafel» kommer fra det arabiske «falfil», som betyr pepper.
Nå reiser vi til Sør-Amerika
Mais, bønner og poteter er vanlige ingredienser i det søramerikanske kjøkkenet. Her har vi valgt å kombinere dem i en potetkake. I Peru, som er potetens hjemland, er gulfargen et viktig innslag i matrettene. De bruker ofte pulver fra urten Palillo (Escobedia Scabrifolia). Den har i seg selv ingen smak, men den gir en pen gul farge. Kanskje Perus forkjærlighet for det gule kommer fra inkaene, forfedrene som tilba solen?
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene
Installer denne webappen på din iPhone Installer denne webappen på din iPad Installer denne webappen på din Android telefon Installer denne webappen på din Windows telefon
Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm. Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm.