Menu

Hold menyen åpen

Selvfølgelig må du kunne planlegge menyen fremover, men sørg for å alltid gi rom for endringer. Dette vil hjelpe deg med å redusere matsvinnet: Når det for eksempel er en stor mengde rester av ratatouille en dag, kan du mikse den jevn og servere den som grønnsaksuppe neste dag. Server buffeten i små boller som du fyller på jevnlig slik at du ikke trenger å kaste mat når dagen er over. Bruk heller restene til nye spennende retter.

Server sesongbasert

Ingredienser er alltid billigere når de er i sesong, så sørg for å lage sesongbasert mat for å spare penger. Et alternativ er å kjøpe ingrediensene når de er i sesong og deretter sylte/fermentere dem for å forlenge smaken utover selve sesongen i ditt område.

Effektive matrester

En annen måte å minimere matsvinn på, er å bruke mat du ikke kan servere effektivt. Stilker fra urter kan gjøres om til deilige urteoljer eller pesto, og bladene kan tørkes og lages om til krydderblandinger hvis de begynner å bli slappe. På samme måte er vasket grønnsaksskall perfekt til hjemmelaget buljong som gir ekstra smak til matlagingen din!

Det handler om å få mest mulig ut av det du allerede har på kjøkkene. Med god planlegging og litt organisering er det mye penger å spare i hverdagen!

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny