Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

At drikkekulturen er i endringen og at det er alkoholen som må vike når den yngre generasjonen inntar våre restauranter, er ingen nyhet. Men hva skal man satse på for å lage en voksen, morsom og spennende drikkemeny som passer godt sammen med det som serveres? Svaret er: te.

At te er det nye hotte er det ingen tvil om. Te er akkurat som vin, veldig allsidig og kan virkelig løfte når det matches med riktige råvarer. I tillegg kan den serveres både varm og kald alt avhengig av preferanse, smak og sammenheng, noe som gjør den både morsom og spennende. Takket være en viss standhaftighet, har den også vokst ut av sine vanlige bruksområder, noe som gjør te til en hot ingrediens i alt fra mocktails til konvensjonelle drinker.

Visste du at…

… te kan friske opp en fet og kraftig matrett?
… te kan løfte smakene i milde matretter?
… te fra en region passer ofte sammen med mat fra samme region?
… te kan påvirkes i mange ulike retninger ved å bare justere bryggtider og vanntemperaturer?

Finn smakskombinasjonene

I motsetning til vin er te litt mindre tilbøyelig til å være helt feil, men kanskje enda vanskeligere å få helt og holdent riktig. Prøv deg frem så finner du vellykkede smakskombinasjoner. Her får du noen grunnleggende tips på hva slags te som passer til type mat:

Hvit te
Passer til grønnsaksretter og fisk.

Svart te
En bred kategori som kan passe til mye.

Sencha
Passer fint hvis du vil forsterke smakene i fiskeretten din.

Grønn te
Grønn te blir sjelden feil. Passer fint til kokt og stekt fisk.

Jasminte
Passer til retter fra flere av de asiatiske kjøkken og til desserter.

Fruktte
Gjør seg bra til desserter, men også som iste.

Kilder: 
Te: Fra Sencha til Lapsang av Petter Bjerke og Vernon Mauris