Menu

Unilevers arbeid for global bærekraft fortsetter å gi resultater takket være konseptet Mindre plast, Bedre plast, Ingen plast. Endelig er det på tide å gjøre favoritten Hellmann´s enda bedre, men med matprodukter er det noen forpakningsnøtter å knekke.

Vi var de første i verden med initiativet å redusere plastforbruket utover landegrensene i hele vår portefølje i 2017. Arbeidet med å modernisere og omstrukturere plastforbruket er i gang, og nå har turen kommet til Hellmanns´s populære produkter. Planen er å være ferdige i 2025 og for å nå helt frem jobber vi med fire delmål:

 

  • Å halvere mengden nyprodusert plast vi bruker.
  • Å samle inn og ta vare på mer plast enn vi bruker selv.
  • At alle våre plastforpakninger designes spesielt med tanke på gjenbruk, resirkulering eller kompostering.
  • Å bruke 25% mer resirkulert plast i våre forpakninger.

Det finnes mange vanskeligheter med å oppdatere og tilpasse plastforpakninger generelt, men det blir enda mer komplisert når det gjelder forpakninger til mat. Når det gjelder matvarer er reglene for forpakninger mye strengere enn for andre produktområder, og det å finne det perfekte materialet og de leverandørene som deler våre vurderinger, er vanskelig. Det avhenger dels på ulike plastikktypers kvalitet og farger, men også på grunn av at plastens egenskaper forsvinner etter omtrent fire runder med resirkulering.

I løpet av 2020 ble alle Hellmann´s-forpakninger laget av 100% resirkulerbar plast, men det holder ikke for oss. Allerede neste år er planen at de også skal produseres av 100% gjenvunnet plast.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny