Menu

Strukturer som former trenden

Når vi nevner uttrykket "moderne komfortmat", kommer vi alle til å tolke det på vår måte, men til syvende og sist refererer setningen til «mat med nostalgi» som er trygg og vi kjennert til, men som er oppgradert til å være relevant i dag, alt fra moderne ingredienser, tilberedning og smak.

Det ser ut til at vårt ønske om komfort-mat fortsatt er sterkt. Hvis du er en kokk som er på jakt etter hvordan du skal tolke komfort-mat får du her informasjon om komponenter, teknikker og til og med noen oppskrifter. Last ned rapporten for å lese alt om modernized comfort food og de to andre topptrendene.

Hvorfor dette er på menyen?

Da mange av oss søker trygghet og komfort i det vi spiser er trenden for hjemmelaget mat fortsatt sterk. Mens gjestene gjerne søker seg til det de kjenner til vil de samtidig ha noe nytt og overraskende.

Gjestene elsker å gjenoppdage de rettene som holder fast ved fortiden, men nå med nye kombinasjoner av ingredienser, tilberedningsmetoder og ikke minst presentasjon.

Modernisert komfortmat er mat som du forbinder med minner fra fortiden, og er den typen mat som du tenker på når du hører uttrykket "autentisk norsk lokalmat» eller « husmannskost". I sin mest presise betydning er det mat med nostalgi, uten at du trenger å anstrenge deg for å lage den. Les mer om denne typen av sensorisk matlaging i rapporten.

Smaker av moderne komfortmat

Disse rettene kan baseres på ingredienser i kombinasjoner som vi er vant til fra tidligere, men med en modernisert form og kvalitet for å passe vår tid i dag. For å lage denne typen  av mat må man tenke på å kombinere disse moderne ingrediensene men med smaker fra fortiden.

Vi nevnte også at listen over modernisert komfortmat varierer for hver enkelt av oss ettersom vi har individuelle referanser. Men det finnes sannsynligvis noen grunnleggende retter som vi alle kjenner igjen, for eksempel kjøttretter med poteter, gryter, eller fredagslasagnen, noe som viser at vi alle har en tendens til å trekkes mot mat som tar oss tilbake til røttene våre og som vi vokste opp med. Les mer om smaksprofiler og metoder for denne trenden i rapporten!

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny