1. Spisskål:

    1. Varm stekeovnen til 230°.
    2. Del spisskålen i fire båter.
    3. Bland middelhavsurtepuré og margarin, gni kålen inn med blandingen og tilsett salt. Trykk oregano inn mellom kålbladene.
    4. Legg båtene på en oljet bakeplate og stek dem i 10 minutter. Snu dem og stek videre i ytterligere 10 minutter.
  2. Skorsonnerrotkrem:

    1. Skrell og skjær skorsonnerrot i biter på ca. 2 cm. Kok til skorsonnerroten er mør, og hell av vannet.
    2. Fres løken i margarin, tilsett vinen og la det koke i noen minutter.
    3. Tilsett skorsonnerrot og fløte, kok opp og kjør deretter blandingen i en kjøkkenmaskin til konsistensen er jevn.
  3. Ristede solsikkefrø:

    1. Stek frøene på en bakeplate i stekeovnen eller i en middels varm stekepanne til de er gyllenbrune.
  4. Ved servering:

    1. Ta spisskålen ut av stekeovnen og avslutt med å ringle sitrusvinaigrette over.
    2. Server med skorsonnerrotkrem og ristede solsikkefrø.
+