Menu

Ingredienser

+

Spisskål:

Skorsonnerrotkrem:

Ristede solsikkefrø:

  • Solsikkekjerner 1.0 dl

Ved servering:


Skorsonnerrot er en fantastisk og litt oversett råvare i de større kjøkkenene. Her i en kremet variant med spisskål og middelhavsurter. En ekte helsebombe!

...

Fremgangsmåte

  1. Spisskål:

    1. Varm stekeovnen til 230°.
    2. Del spisskålen i fire båter.
    3. Bland Provence krydderpasta og margarin, gni kålen inn med blandingen og tilsett salt. Trykk oregano inn mellom kålbladene.
    4. Legg båtene på en oljet bakeplate og stek dem i 10 minutter. Snu dem og stek videre i ytterligere 10 minutter.
  2. Skorsonnerrotkrem:

    1. Skrell og skjær skorsonnerrot i biter på ca. 2 cm. Kok til skorsonnerroten er mør, og hell av vannet.
    2. Fres løken i margarin, tilsett vinen og la det koke i noen minutter.
    3. Tilsett skorsonnerrot og fløte, kok opp og kjør deretter blandingen i en kjøkkenmaskin til konsistensen er jevn.
  3. Ristede solsikkefrø:

    1. Stek frøene på en bakeplate i stekeovnen eller i en middels varm stekepanne til de er gyllenbrune.
  4. Ved servering:

    1. Ta spisskålen ut av stekeovnen og avslutt med å ringle sitrusvinaigrette over.
    2. Server med skorsonnerrotkrem og ristede solsikkefrø.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny