Sprø løkringer i beerbatter med to dipper
De første i USA som hadde løkringer på menyen, var Kirbys Pig stand, som åpnet i Texas i 1921. Kirbys var også den første drive-in-restauranten i USA, og den revolusjonerte den amerikanske måten å spise på. Restauranten la grunnlaget for måten blant annet McDonalds og Burger King serverer mat på.

Ingredienser
Beer batter
-
Hvetemel 500 g
-
Egg 60 g
-
vann, lunket 2 dl
-
Sukker 5 g
-
Øl 4 dl
-
Rama Flytende Margarin 2,5L (relansert med EPD: 5355524) 1 dl
-
Salt 5 g
-
Pepper, svart 2 g
-
Eggehvite 1.2 dl
-
Gul løk, skrelt og skivet 600 g
-
Frityrolje 2 l
Spicy Hellmann's dipp
Sweet & Sour-dipp
-
Eddik av eplecider 0.5 dl
-
Brunt sukker 50 g
-
Koriander, frisk 18 g
-
Rødløk, finhakket 50 g
-
Eple, i terninger 75 g
Fremgangsmåte
-
Beer batter
- Mel, egg, Umami, sukker, vann, øl, margarin, salt og pepper vispes sammen til en glatt røre og settes kjølig i minst 1 time.
- Eggehvitene stivpiskes og vendes inn i røren.
- Løkringene dyppes i deigen og stekes i 175°C varm olje til de er sprø og gylne. Legg ringene på papir og dryss gjerne med salt eller en annen form for krydder.
-
Spicy Hellmann's dipp
- Alle ingrediensene røres sammen og smakes til med salt og pepper.
-
Sweet & Sour-dipp
- Sunshine Chili, eplecidereddik, brunt sukker og hakket koriander vispes sammen.
- Til slutt tilsettes rødløk og eple.