Spareribs
Knorr Professional Fond Vilt og Okse i følge med det danske Kokkelandslaget. Ta den klassiske spareribsen til nye høyder med urter, epler og en saftig marinade.

Ingredienser
Spareribs
-
Svineribbe 2000 g
-
Gul løk, skrelt og skivet 130 g
-
Hvitløk 4 g
-
Tomater, store i klase, i biter 450 g
-
Timian, tørket
-
Pepper, svart
-
Laurbærblad
-
Fennikelfrø
-
Korianderfrø
-
Chili, middels sterk 7 g
-
Epleeddik 75 g
-
Eplejuice 75 ml
-
Brunt sukker 125 g
-
Soyasaus, standard 30 ml
-
Tomatpuré 80 g
-
Smør 75 g
-
Sitron 2 stk
Fremgangsmåte
-
Spareribs
-
Ribben brunes i ovnen i en ovnsfast fat ved 240 grader i 25 minutter.
-
Deretter skrus temperaturen ned til 105 grader og alle de andre ingrediensene – bortsett fra soya, tomatpuré, smør og sitronsaft – tilsettes. Fondene siles fra etter 2 timer i ovnen. Fonden kokes inn til 1/3 og smakes til med soya, tomatpuré, smør og sitronsaft.
-
Ved servering pensles marinaden på kjøttet og det hele pyntes med krydderurter og blomster.
-