Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Kjøttboller:

  • Lammekjøttdeig 1.0 kg
  • Bokhvete 300.0 g
  • Vann 4.0 dl
  • Knorr Brunet Løkfond konsentrat 50L 0.7 dl
  • Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g 40.0 g
  • mynte, hakket 20.0 g
  • Salt 15.0 g

Kormasausen:

  • Knorr Korma Paste 200.0 g
  • Ingefær 30.0 g
  • Vann 3.0 dl
  • Kanelstang, hel 10.0 g
  • Kokosmelk 0.8 l
  • Knorr Kyllingsjy pasta 40L 30.0 g

Ved servering:

  • Ris, kokt 0.5 kg
  • Koriander, frisk 12.0 g
  1. Kjøttboller:

    1. Kok opp vann og tilsett knust bokhvete, slå av varmen og la grynene svelle i 20 minutter.
    2. Bland lammekjøttdeig, bokhvete, sitronskall, mynte, hvitløkspasta og løkfond sammen til en jevn kjøttdeig. Smak til med salt. Rull små kjøttboller av deigen (som en femkroning) og legg dem i en smurt form. Stek kjøttbollene i ovnen på ved 190 grader i 15 minutter.
    3. Alternativt kan du dekke kjøttbollene med Korma-saus (uten å forsteke bollene i ovnen), og steke dem ferdig i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Fyll på med vann om nødvendig.
  2. Kormasausen:

    1. Fres Korma paste i flytende margarin.
    2. Tilsett hakket ingefær, Tomatino, kyllingsjy, vann, kokosmelk og kanelstang.
    3. La sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Ved servering:

    1. Lammekjøttbollene serveres i kormasaus, gjerne sammen med frisk koriander, dampet ris og eventuelt en agurksalat.