Ingredienser
Så her gjør du
-
Laksefilet 500.0 g
-
Torskefilet 600.0 g
-
Reker, ferdig skrelt 300.0 g
-
Hummer, fersk hakket kjøtt 200.0 g
-
Blåskjell, vasket 500.0 g
-
Fennikel 2.0 stk
-
Løk, gul, skrelt 2.0 stk
-
Gulrot, skrelt 3.0 stk
-
Pastinakk, skrelt
-
Hvitvin 3.0 dl
-
Hvitløksfedd, hakket 2.0 stk
-
Olivenolje 4.0 ss
-
Tomatpuré 4.0 ss
-
Tomater, knuste 600.0 g
-
Fennikelfrø, ristet 2.0 ss
-
Timian, fersk, to stilke
-
Oransjeskal af 1.0 stk
-
Gressløk
-
Dill, frisk
-
Safranaioli:
-
Safran 0.5 g
-
Hvitløksfedd, revet
-
Salt och pepper
Fremgangsmåte
-
Så her gjør du
- Kutt fennikel, gulrot, pastinakk og løk i tynne skiver. Stek grønnsakene i olivenolje.
- Tilsett tomatpuré og stek i et minutt til.Tilsett vin, knuste tomater, skalldyrsfond og fennikelfrø. La koke under lokk i ca 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
- Bland majones med safran, hvitløk, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.
- Skjær fisken i ca 2 cm biter og legg den i gryten sammen med blåskjellene. Kok forsiktig under et lokk i ca 5 minutter. Tilsett reker og hummer og dryss med urter.
- Server med nybakt brød og safranaioli.