Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli
Frem med timian, hvitløk, appelsinskall, fennikel, reker, hummer, torsk, laks og ferske blåskjell. Lag verdens enkleste og mest smakfulle sjømatgryte. Det er hvert fall det oppfinneren, Daniel Müllern, sier..

Ingredienser
Så her gjør du
-
Laksefilet 500.0 g
-
Torskefilet 600.0 g
-
Reker, ferdig skrelt 300.0 g
-
Hummer, fersk hakket kjøtt 200.0 g
-
Blåskjell, vasket 500.0 g
-
Fennikel 2.0 stk
-
Løk, gul, skrelt 2.0 stk
-
Gulrot, skrelt 3.0 stk
-
Pastinakk, skrelt
-
Hvitvin 3.0 dl
-
Hvitløksfedd, hakket 2.0 stk
-
Olivenolje 4.0 ss
-
Tomatpuré 4.0 ss
-
Tomater, knuste 600.0 g
-
Fennikelfrø, ristet 2.0 ss
-
Timian, fersk, to stilke
-
Oransjeskal af 1.0 stk
-
Gressløk
-
Dill, frisk
-
Safranaioli:
-
Safran 0.5 g
-
Hvitløksfedd, revet
-
Salt Och Pepper
Fremgangsmåte
-
Så her gjør du
- Kutt fennikel, gulrot, pastinakk og løk i tynne skiver. Stek grønnsakene i olivenolje.
- Tilsett tomatpuré og stek i et minutt til.Tilsett vin, knuste tomater, skalldyrsfond og fennikelfrø. La koke under lokk i ca 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
- Bland majones med safran, hvitløk, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.
- Skjær fisken i ca 2 cm biter og legg den i gryten sammen med blåskjellene. Kok forsiktig under et lokk i ca 5 minutter. Tilsett reker og hummer og dryss med urter.
- Server med nybakt brød og safranaioli.