Menu

Ingredienser

+

Laksepanne


Det rustikke, ålandske kjøkkenet er kjent for sin enkelhet, der det bare jobbes med noen få utvalgte råvarer. Nærheten til havet gjør fisken til et kjennetegn i det ålandske kjøkkenet. Her er en panne med laks.

...

Fremgangsmåte

  1. Laksepanne

    1. Skjær fisken i grytebiter. Kok potet og fennikel hver for seg. Avkjøl. Del potetene i mindre biter.
    2. Hvit saus: Bland sammen vann, Piske og hummerfond. Kok opp. Tilsett løken. Visp inn Maizena og visp videre grundig. La stå i 5 minutter.
    3. Tilsett salt, pepper og eddik. Smak til og juster eventuelt krydringen. Tilsett fisken og la den trekke til den er ferdig. Tilsett potetene og fennikelen og la alt bli gjennomvarmt.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny