Knorr Professional Smak er laget av nøye utvalgte, naturlige ingredienser for beste mulige smak. Her finner du mer informasjon om respektive smak og dens bærende ingredienser. Felles for alle smaker i serien er at de er veganske og glutenfrie. Godt måltid! 

 

Hovedingredienser

Hvit miso
Japansk miso som fermenteres i 2 - 3 måneder.

Kombu tang
Fersk tang hakkes, varme-behandles, tøkes, males og siktes.

Steinsopp
Nyplukkede og nøye utvalgte friske og ferske sopper renses, dampes, males og siktes.

Soppkonsentrat
Laget av konsentrert champignon-juice. For å lage 1 kg pulver brukes 14 kg fersk sopp.

Smakfulle tips

  • Marinér kjøtt eller kyllingfilet i Miso Umami for å gi retten mer smak.
  • Brukes som vegansk fish sauce i asiatiske retter. 
  • Godt til stekt blomkålspesto.

Hovedingredienser

Puré av ovnsstekt løk
Ferske løk ovnstekes i opp til en time før de blendes sammen med rørsukker og havsalt og raskt fryses ned for å bevare farge og smak.

Pulver av stekt hvitløk
Ferske, rene hvitløksfedd ovnstekes i opp til en time før de blendes til puré, blandes med rørsukker og raskt fryses ned for å bevare farge og smak.

Løkjuice-konsentrat
Løkjuice-konsentrat som kokes forsiktig i fett og sukker. For å lage 1 kg konsentrat rukes 7,9 kg fersk løk.

Hvitløksekstrakt 
Et naturlig ekstrakt fra hvitløk.

Smakfulle tips

  • Brukes til alle ulike slags kjøtt og kjøttretter.
  • Kok ned Knorr Piske eller fløte med Roast Umami og lag en fantastisk karamellisering på null tid.

Hovedingredienser

Steinsopp
Nyplukkede, ferske steinsopp ved god modenhet, håndsorteres, renses, deles og lufttørkes.

Smørsopp
Nyplukkede, ferske smørsopp ved god modenhet, håndsorteres, renses, deles og lufttørkes.

Puré av ovnsstekt løk
Ferske løk ovnstekes i opp til en time før de blendes sammen med rørsukker og havsalt og raskt fryses ned for å bevare farge og smak.

Soppjuicepulver
Laget av konsentrert champignonjuice. For å lage 1 kg pulver brukes 14 kg fersk sopp.

 

Smakfulle tips

  • Tilsett Wild Mushroom Earth i risottoen for å tilføre en rik smak av sopp.
  • Brukes som smaksforsterker i veganske retter som eks bolognese, gryter og sause for en fyldigere og “kjøttfull” smak.

Hovedingredienser

Puré av ovnsbakt løk
Ferske løk ovnstekes i opp til en time før de blendes sammen med rørsukker og havsalt og raskt fryses ned for å bevare farge og smak.

Røkt sukker
Flytende sukker røykes i dampen fra brent sagflis og spraytørkes i etterkant.

Røykaroma
Regenerert røyk framstilt av flytende røyk (røykaroma). Godkjent av EU og FDA i henhold til røykaromalover.

Smakfulle tips

  • Rør Deep Smoke sammen med Knorr Professional Demi Glace for en mer røyksmakende saus til grillmat.
  • Bland i Knorr Piske og få en lettrøkt saus på bare noen få sekunder.
  • Brukes for å gi skalldyrene dine en herlig røyksmak i en fei.
  • Lag en suksessmajones med svart hvitløk og Deep Smoke.
  • Smaksett ferskosten med Deep Smoke og smør på brødskivene.

Hovedingredienser

Mandarinjuicekonsentrat
9 kg mandariner brukes for å lage 1 kg mandarinjuicekonsentrat.

Konsentrert juice av persisk lime
Ferskpresset citrus latifolia Tan (Tahiti lime) eller som den vanligvis kalles, persisk lime, konsentreres og fryses. For å lage 1 kg limekonsentrat brukes 7 kg limefrukter. 

Yuzujuice
Lages i Sør-Korea av fersk yuzu fra lokale avlinger. Presset, prosessert og fryst. For en kg juice brukes 14-15 yuzufrukter.

Sitronekstrakt
Et naturlig ekstrakt laget av sitroner.

Smakfulle tips

  • Bruk Citrus Fresh for å gi grillet laks en interessant sitrussmak.
  • Garner grillet kylling med Citrus Fresh for farge og smak.
  • Smaksett panna cotta eller ostekaken og få en herlig fersk og syrlig smak.
  • Bruk Citrus Fresh for å lage enda bedre icing til cupcakes.
  • Brukes for å smaksette sausen Beurre Blanc eller Mousselinne og serveres til asparges og fisk.

 

Inspirasjon- og oppskriftshefte

Inspirasjon- og oppskriftshefte

La deg inspirere av vårt hefte fullt av oppskrifter på Knorr Professional Intense Flavours.

Last ned heftet her