Stivelse som fungerer i restauranter og storkjøkken!

Kravet om kosteffektiv produksjon gjør at antall sentralkjøkken øker. Det fører i sin tur til flere leveranser og lengre oppbevaring. Kjøl- og frysevarer stiller strenge krav til stivelse. Vi har et komplett sortiment av moderne stivelsesprodukter som tåler enhver temperatur, kjøling, frys og oppvarming. 

 

 

Maizena Maisstivelse

Dette er vårt basisprodukt. En ren maisstivelse som er perfekt for alle typer supper, sauser og stuinger. Stivelsen beholder sin konsistens så lenge retten er varm og forårsaker et minimum av hinne.

NB! Finnes også i økologisk variant.

Produktinfo økologisk Maisstivelse >>

Produktinfo vanlig Maisstivelse >>

Maizena Snowflake

Maizena Snowflake er maisstivelse modifisert med eddiksyre, hvilket gjør den mer stabil ved nedkjøling, frysing, opptining og oppvarming (eddiksyren benyttes kun som katalysator i prosessen og er ikke å finne i sluttproduktet). Denne stivelsen er perfekt hvis du vil forberede deg eksempelvis ved å lage saus til hele uken, på grunn av stivelsens gode egenskaper ved kjøl og frys. NB! Finnes i 4 kg og 10 kg størrelse!

Produktinfo Snowflake 4 kg >>

Produktinfo Snowflake 10 kg >>

Maizena Tapioka stivelse (Fruktjevner)

Maizena Tapiokastivelse er en modifisert stivelse spesielt utviklet for ikke å avgi smak og for å gi sauser og desserter et klart og tiltalende utseende. Stivelsen blir helt blank etter koking, og den korte strukturen gir sauser, så vel som desserter, den rette strukturen og en god munnfølelse. Den er stabil ved bruk syreholdige retter og kan både fryses og oppbevares kjølig over en lengre periode uten at den skiller seg. 

Produktinfo Tapiokastivelse >>

Maizena Lys Express

Om du trenger å justere konsistensen på en rett like før servering kan Maizena Express anbefales. Dette er en stivelse laget av potet- og rismel som raskt løser seg opp direkte i varm væske. Stabil i varm temperatur og danner ikke hinne. 

Produktinfo Lys Express >>

Knorr Lys Roux

Roux er en kremet stivelse som er tilberedt etter en klassisk oppskrift hvor hvetemelet ristes med vegetabilsk fett for å få den rette smaken. Roux benyttes hovedsakelig for å justere retter og løser seg enkelt opp direkte i varm væske.

Produktinfo Lys Express >>

 

Hvilken stivelse passer best til dine behov:

  • Produkt Råvare Kjølestabil Frysestabil Gluten og laktose Bruksområde
    MAIZENA Maisstivelse 100% Maisstivelse (også økologisk variant) Ja, til retter med lavt syreinnhold
    Nei Gluten- og laktosefri Supper, sauser, desserter
    MAIZENA Snowflake Modifisert maisstivelse
    Ja Ja Gluten- og laktosefri
    Supper, sauser, desserter
    MAIZENA Tapioka (Fruktjevner) Modifisert tapiokastivelse
    Ja Ja Gluten- og laktosefri
    Til klare sauser og frukt-/bærdesserter
    MAIZENA Express Potet- og risstivelse (melk)
    Ja Nei Glutenfri, men inneholder laktose Etterjustering av supper, sauser og gryter
    KNORR Lys Roux Hvetemel og vegetabilsk fett
    Nei, tykner
    Nei Inneholder gluten, men er laktosefri Supper, sauser, stuinger - ikke desserter