Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Desember nærmer seg og du har sannsynligvis allerede full kontroll på alt du skal servere og hvordan du skal servere det, men vi sender allikevel noen tips som du kanskje kan få bruk for. Oppskriftene i helhet finner du lengst nede på siden. Ta vare på de til en annen anledning!

Uimotståelige pepperkakepopcorn

Disse pepperkakepopcornene har vi gått og tenkt på siden i fjor. En perfekt kombinasjon av søtt og salt gjør at de har en forsvinnende effekt. Flaks at de er enklere enn enklest å lage. Se selv.

Uimotståelige pepperkakepopcorn

00:37

 

Til 20 personer

  • 170 g upoppet popkorn
  • 15 ml matolje
  • 240 g sukker
  • 270 ml Rama Professional Piske 31 %
  • 200 g lys sirup
  • 2 g vaniljesukker
  • 2,5 g kanel
  • 3 g friskrevet muskatnøtt
  • 1 knivsodd nellik
  • 1 g nymalt kardemomme
  • 15 g salt

Fremgangsmåte

  1. Hell oljen i en gryte og popp popkornene. 
  2. Hell Rama Professional Piske 31 % i en gryte med sukker og lys sirup, og la blandingen surre på moderat varme.
  3. Bland de tørre ingrediensene og tilsett dem i fløteblandingen. Rør godt om.
  4. Hell popkornene ned i massen og vend dem forsiktig.
  5. La popkornene kjøle av på bakepapir før servering.

 

Kjørevennlig juletoddy

En ufarlig god avslutning på en hyggelig kveld er denne herlige alkoholfrie juletoddyen. Topp med litt revet muskat for prikken over i´en.

Kjørevennlig juletoddy

00:38

  • 4.7 dl melk
  • 75 g melk, kondensert, konservert
  • 5 stk kryddernellik, hel
  • 2 g kanel, malt
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 2,4 dl Rama Professional Piske 31 %
  • 2 g muskatnøtt, malt
  • 2 g vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, kondensert melk, nellik og kanel, senk temperaturen og la syde langsomt.
  2. Visp egg og sukker luftig, og tilsett kryddermelken litt etter litt mens du visper.
  3. La drikken stå på lav varme og rør til den begynner å tykne.  
  4. Tilsett fløte, muskatnøtt og vaniljeekstrakt, og varm opp. Må ikke koke!
  5. Sil og hell drikken i en beholder med lokk. Avkjøles i minst 1 time, gjerne lengre, før servering. 

Grønnkål på tre måter

For å sitere Frank, kokken vår: «en av de beste måtene å minimere matsvinnet på er faktisk å bruke én og samme råvare i så mange ulike retter som mulig». Her får du derfor tre lekre grønnkåltips på ett brett. Er det sesong så er det det.

Grønnkål på tre måter

01:22

Søramerikansk salat med quinoa, gresskar og grønnkål

10 porsjoner

  • 170 g quinoa, frømiks 
  • 4 dl vann
  • 2 g salt
  • 600 g gresskar, i grove terninger
  • 50 g Rama Flytende Margarin
  • 100 g rødløk, i små terninger 
  • 20 g koriander, fersk, hakket
  • 100 g Hellmann ́s Citrus Vinaigrette 
  • 200 g grønnkål, revet 
  • 150 g appelsinfilet 
  • 25 g kokos, høvlet, ristet

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og salt. Tilsett quinoa og kok under lokk til frøene er myke, 10 minutter, eller til alt vannet har kokt inn. Avkjøl.
  2. Forvarm ovnen til 225°C. Legg gresskarbitene i et fat og vend dem rundt i margarinen. Rist gresskaret i ovnen i 15 minutter. Avkjøl.
  3. Bland sammen quinoa med rødløk og koriander, og vend inn litt av vinaigretten.

Svart hvitløksmajones med grønnkål

Svart hvitløk gir en fyldighet i majonesen som vanlig hvitløk har vanskelig å leve opp til. Her sammen med sunn grønnkål.

Slik gjør du

  1. Bland svart hvitløk, majones og hvitvinseddik til en jevn konsistens.
  2. Skjær grønnkålsbladene i mindre biter. 
  3. Drypp svart hvitløksmajones på bladene.

Vakker jul på et blunk

Å rulle sammen en serviett, fikse litt julegrønt og skape en enkel, men vakker lysestake, er sånt som praktisk talt gjør seg selv. I alle fall i filmen under. Fokuser øynene så ser du hvordan man gjør det. PS. Hell vann i vasene så blir det enda litt vakrere.

Vakker jul på et blunk

00:43