I vest-Russland lager man ofte mat med korn, rotgrønnsaker og kål. Maten fra den østlige delen inneholder mye fisk, vilt, bær og sopp som er lett tilgjengelige råvarer takket være alle skogene og grøntområdene. Sammen utgjør de et velsmakende og mangesidet mattilbud. Her er fire populære matretter:

 

Borscht

Borscht er en tradisjonell russisk rødbetesuppe. God og enkel å lage. Denne er inspirert av områdene rundt Østersjøen og du kan velge å lage den vegetarisk som her, eller du kan tilsette fisk eller kjøtt.

Gå til oppskriften >>

 

Blinis

Blinis er russiske pletter bakt med bokhvetemel. De spises ofte med smetana, russisk kaviar og hakket løk. 

Ingredienser

Røre:
2 dl Knorr Fraiche
2 dl melk
20 g gjær
2,5 dl bokhvetemel
1,5 dl øl
2 ts salt
1 ss Rama Flytende Margarin
1 eggeplomme
1 eggehvite
Rama Flytende Margarin (til steking)

Fremgangsmåte:
1.     Visp eggehviten, tilsett resten av ingrediensene og bland til jevn røre. Varm opp en stekepanne.  
2.     Stek blinisene på begge sider i godt med olje.
3.     Serveres med kaviar, Knorr Fraiche og hakket løk.

 

Hot Dog med russisk touch

Selvfølgelig spiser man pølser i brød i Russland også. Her dropper man dog rekesalaten og velger en surkålsrøre i stedet. 

Ingredienser

Surkålsrøre:
200 g surkål
200 dl Hellmann's Majones Extra Thick
20 g Knorr Hvitløk Puré
Pepper

Fremgangsmåte:
1.     Skyll surkålen og la den renne av seg.
2.     Bland surkål, hvitløkspuré og majones. Krydre med pepper.
3.     La hvile i kjøleskapet.


Hot Dog:
10 stk pølser av valgfri type
10 stk pølsebrød
Sprøstekt løk
Gressløk

Fremgangsmåte:
1.     Varm pølsene og pølsebrødene.
2.     Topp med surkålsrøre. Dekorer med gressløk og sprøstekt løk. 

 

Russisk surkålsuppe

Denne retten blir kalt for Russlands ukronede nasjonalrett, etter borstj selvfølgelig. Suppen spises både med og uten kjøtt. 

Ingredienser
1 dl Rama Flytende Margarin
150 g gul løk
100 g gulrot
100 ml kirsebærjuice
100 g sellerirot
300 g surkål
400 g poteter
3 stk laurbærblad
0,5 dl hvitvinseddik
Knorr Fraiche
2 l vann
Salt
Sukker
Svartpepper
Hakket persille


Fremgangsmåte:
1.     Strimle grønnsakene og skjær potetene i kuber.  
2.     Stek grønnsakene i 10 minutter. Tilsett salt og pepper.
3.     Tilsett potetene og resten av ingrediensene. La koke til potetene er møre.
4.     Smak til med krydder og dekorer suppen med hakket persille. 

 

PS! Disse siste tre oppskriftene ovenfor ligger ikke i vår oppskriftsbase.