Verdens største land i overflate har mye å by på. Ikke minst i sommer når verdens største sport skal heie frem en ny verdensmester i landet. I vest råder europeisk storbyfølelse og steder som Moskva og St. Petersburg som byr på både fantastisk arkitektur og noen av verdens mest omtalte restauranter. Tar du sikte mot øst, så kan du oppleve den råe sibirske vinteren, uendelig lange skoger og forhåpentligvis en pause med en dukkert i Svartehavet.

Russland AARTC

Takket være Russlands landområder finnes det her et bredt utvalg av råvarer fra alle slags klima.

 

Det russiske kjøkkenet – et høyhastighetstog på fremmarsj

I sammenheng med Sovjetunionens oppløsning, var sju tiår med begrensede menyer og sparsomme forsyninger over. Amerikansk hurtigmat og fransk "fine dining" gjorde sitt inntog samtidig som mat fra Kina og Mongolia ble stadig mer populært. I dag huser Russland og fremfor alt Moskva, noen av verdens mest kjente restauranter. En episode i den tredje sesongen av Netflix Chef’s Table, handler om White Rabbit, en stjernerestaurant i Moskva som drives av Vladimir Mukhin. Her handler det om nye tolkninger av tradisjonell russisk mat som fusjoneres med retter fra hele verden.

I vest-Russland lager man ofte mat med korn, rotgrønnsaker og kål. Maten fra den østlige delen inneholder mye fisk, vilt, bær og sopp som er lett tilgjengelige råvarer takket være alle skogene og grøntområdene. Sammen utgjør de et velsmakende og mangesidet mattilbud.

Her er tre populære matretter:

 

Blinis - russiske små pannekaker med smetana, russisk kaviar og hakket rødløk

Les oppskriften her

Hot Dog med russisk touch    

Les oppskriften her

Surkålsuppe – Russlands ukronede nasjonalrett

Les oppskriften her

 

Ta sommeren med et hælspark

I sommer kommer dog den lokale maten å få hard konkurranse fra noen av verdens mest populære retter siden verdens største sport- og folkefest arrangeres her. Horder av sultne fotballfans kommer til å kreve rask og god mat mellom kampene, helst såkalt streetfood. Inspirert av dette, har vi samlet de beste og mest publikumsvennlige oppskriftene her.

Vi har også sendt i vei vår kokk Martin Lehnberg for å ta tempen – både på matlandet Russland og på fotballinteressen under det løpende mesterskapet.

Hang med Martin til Russland #2

02:08

 

Fakta om Russland 

  • Formelt: Den Russiske føderasjon
  • Innbyggere: ca. 144,3 millioner
  • Hovedstad: Moskva
  • Offisielt språk: Russisk
  • Valuta: Russisk rubel
  • Tidsforskjell: Russland ligger to timer foran Sverige

     
Oppskriftshefte

Oppskriftshefte

Heftet inneholder mange gode og lettlagde retter fra alle verdens hjørner, mange også kalt streetfood. Last ned vår folder, eller se oppskriftene i linken nedenfor.

Last ned heftet her
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny