Menu

 

1903: 

Allerede som 14-åring hadde Richard Hellmann en kjærlighet til mat som lærling på sin lokale matbutikk, men det var ikke før han flyttet til New York at han fant ekte suksess.


1913: 

Det var her i New York at Richard møtte sin kone, Margaret, som tilfeldigvis var en kjøpmanns datter. Og i 1913 realiserte Richard og Margaret sin drøm om å åpne sin egen Hellmann’s Delikatesse.

1920: 

Hellmann’s Deli, som senere skulle bli HELLMANN’S Majones’ fødested, åpnet sine dører midt i hjertet av New York: Columbus Aveny på Manhattan. Og Richard begynte å skape sin nå legendarisk majones på konas oppskrift. Glass ble fylt til randen med en deilig blanding av ingredienser håndplukket for å skape den ultimate kremede tekstur og smak.

1925:

Opprinnelig ble to versjoner av oppskriften solgt, og for å skille mellom dem satte Hellmann et blått bånd rundt en av dem. Han mente at dette var den beste majonesen noensinne. Og hans kunder mente det samme. Versjonen med blått bånd var i så høy etterspørsel at Hellmanns designet det som i dag er den ikoniske "Blue Ribbon"-merket.

Over 100 år senere er majonesen fra Hellmann`s Deli i New York amerikanernes favorittmajones og elskes av millioner over hele hele verden.

 

Majonesen sies å ha blitt funnet opp av en fransk kokk som jobbet for hertugen av Richelieu i 1756. Når hertugen kriget mot britene ved Port Mahon, jobbet kokken hans for fullt med å forberede maten til siersfesten. Blant annet med en rett som bestod av fløte og egg, men når kokken oppdaget at kjøkkenet var tomt for fløte, improviserte han og brukte olivenolje istedet. Slik skapte han et nytt kulinarisk mesterverk som han ga navnet "Mahonnaise".

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny