Menu

Ingredienser

+

Till mandelmassen

  • Melk 100.0 ml
  • Mandel 200.0 g
  • Sukker 85.0 g
  • Kanel, malt 2.0 g

Til hvetedeigen

  • Melk, hel 250.0 ml
  • Gjær, fersk 25.0 g
  • Sukker 90.0 g
  • HELLMANN'S Majones Ekte 2L 100.0 g
  • kanel nylig støttet 5.0 g
  • Hvetemel 460.0 g

Servering


Her er en oppskrift på en saftig fastelavnsbolle fylt med kremete mandelmasse og luftig krem. Nybakte boller slår det meste og er en klassiker!  

...

Fremgangsmåte

  1. Till mandelmassen

    • Bløtlegg mandler i melk i minst 8 timer.
    • Miks mandler, melk og sukker til en jevn masse, smak til med kanel.
  2. Til hvetedeigen

    • Løs opp gjæren i melken og tilsett sukker, HELLMANN`S Majones og nykvernet kardemomme.
    • Tilsett mel gradvis under omrøring, arbeid deigen med en deigkrok i 20 minutter.
    • Del deigen i 28 like store deler (ca. 30 g hver) og rull til boller.
    • Dekk til bollene med ett håndkle og la heve på et stekebrett i 1,5 timer, bak i ovn på 200 grader i 6 minutter, la det avkjøles under et håndkle.
  3. Servering

    • Skjær lokkene av bollene og grav ut litt av bollen som hakkes og blandes med mandelmassen, fyll hullet bollene med blandingen.
    • Pisk Rama Piske 31% tykk og smak til med vaniljesukker og halvparten av melis, sprits kremen på bollene og topp med lokket.

    • Sikt melis over bollene.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny